Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Παλαιστίνιο ΥΠΕΞ: Να προστατευθούν οι άμαχοι

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Παλαιστίνιο ΥΠΕΞ: Να προστατευθούν οι άμαχοι

Συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

44" χρόνος ανάγνωσης

Την ανάγκη να αποτραπεί η κλιμάκωση της κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο στη Μέση Ανατολή, υπογράμμισαν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Παλαιστίνιος ομόλογός του Ριάντ Αλ Μαλίκι.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τη Δευτέρα, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στο σχέδιο πέντε σημείων για τη διαχείριση της κρίσης, που παρουσίασε στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών Ε.Ε. και κρατών-μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, με το οποίο συντάχθηκε ο Παλαιστίνιος ομόλογός του.

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Παλαιστίνιο ΥΠΕΞ: Να προστατευθούν οι άμαχοι-1
AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικών διαδρόμων και προστασίας των αμάχων.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT