Μητσοτάκης: Ανησυχία για ενδεχόμενη επέκταση της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Μητσοτάκης: Ανησυχία για ενδεχόμενη επέκταση της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για την επικείμενη επίσκεψή του στο Ισραήλ, καθώς και για την επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου

47" χρόνος ανάγνωσης

Ανησυχία για τις συνέπειες που θα είχε η επέκταση της κρίσης στη Μέση Ανατολή σε περιφερειακό επίπεδο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας την Τρίτη στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ενωση να μιλάει με ενιαία φωνή για ένα ζήτημα που είναι τόσο σημαντικό για την περιφερειακή και ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Αφού υπογράμμισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, σημείωσε πως η στρατιωτική απάντηση στις επιθέσεις της Χαμάς πρέπει να είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, προσθέτοντας πως είναι αναγκαίο να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός της Γάζας.

Εκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της ασφάλειας και υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού των υπηρεσιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε για την επικείμενη επίσκεψή του στην περιοχή, καθώς και για την επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου.

Τόνισε μάλιστα ότι οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν περισσότερο επιτακτική από ποτέ τη στρατηγική συνεργασία της Ε.Ε. με την Αίγυπτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT