Χρυσοχοΐδης: Το συντομότερο δυνατό η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Χρυσοχοΐδης: Το συντομότερο δυνατό η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι πρέπει να υπάρξουν όχι απλά ανθρωπιστικές δίοδοι αλλά και ανθρωπιστικές παύσεις, δηλαδή διακοπή των πολεμικών επιχειρήσεων προκειμένου να υποστηριχθούν οι άμαχοι της Γάζας

45" χρόνος ανάγνωσης

Στην προσπάθεια της χώρας μας να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, το συντομότερο δυνατό, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής νομοσχεδίου για την ίδρυση Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για εγκεφαλικά.

Παρουσία του πρέσβη της Παλαιστίνης, Γιουσέφ Ντόρκχομ στα έδρανα των κρατικών αξιωματούχων, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι υπάρχει συνεργασία με τον ΟΗΕ και άλλες χώρες, για να δούμε πώς θα σταλεί ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και να εξασφαλισθεί ότι θα φτάσει σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη το συντομότερο δυνατό.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι πρέπει να υπάρξουν όχι απλά ανθρωπιστικές δίοδοι αλλά και ανθρωπιστικές παύσεις, δηλαδή διακοπή των πολεμικών επιχειρήσεων προκειμένου να υποστηριχθούν οι άμαχοι της Γάζας. Οπως είπε, είναι φοβερές, απάνθρωπες οι εικόνες που εκπέμπονται από τα ΜΜΕ, από τη Γάζα. Χιλιάδες άνθρωποι, παιδιά χάνουν ζωή τους από μια επίθεση που έχει κλιμακωθεί, πολλές φορές εκτός ορίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT