Πρόσκληση Μακρόν σε Μητσοτάκη σε διεθνή διάσκεψη για τη Γάζα

Πρόσκληση Μακρόν σε Μητσοτάκη σε διεθνή διάσκεψη για τη Γάζα

Διεθνή διάσκεψη για τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα θα φιλοξενήσει στις 9 Νοεμβρίου η Γαλλία, επιδιώκοντας να συντονίσει την παρεχόμενη βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα

55" χρόνος ανάγνωσης

Διεθνή διάσκεψη για τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα θα φιλοξενήσει στις 9 Νοεμβρίου η Γαλλία, επιδιώκοντας να συντονίσει την παρεχόμενη βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, επιβεβαίωσε σε δημοσιογράφους στη Βρετάνη ότι η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο αρχηγών κρατών, κυβερνήσεων και υπουργών Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Μακρόν έχει απευθύνει πρόσκληση και στον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να παραστεί στη διάσκεψη.

Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός δεν καταφέρει να μεταβεί στο Παρίσι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, στη θέση του θα βρεθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κάτι το οποίο δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη.

Στη διάσκεψη αναμένεται να προσκληθούν βασικοί περιφερειακοί φορείς, όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία και οι αραβικές χώρες του Κόλπου, καθώς και δυτικές, ευρωπαϊκές δυνάμεις και μέλη της G20, εξαιρουμένης της Ρωσίας.

Διεθνείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου, και μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Γάζα θα είναι επίσης παρόντες, δήλωσαν οι διπλωματικές πηγές στο Reuters.

«Δεν είναι τόσο ξεκάθαρο τι αποτελέσματα θα φέρει, αλλά είναι το σωστό για την Ευρώπη», δήλωσε ένας από τους διπλωμάτες.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT