Δένδιας: Παρατείνεται η παρουσία των ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία

Δένδιας: Παρατείνεται η παρουσία των ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία

«Η Ελλάδα, με μία συστοιχία πυραύλων “Patriot”, συμμετέχει στην αεράμυνα του Βασιλείου», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης

Η παράταση της παρουσίας της ελληνικής πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία καθώς και η ευρύτερη αμυντική συνεργασία Αθήνας και Ριάντ, αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, αντικείμενο της συζήτησης των υπουργών Εθνικής Αμυνας, Νίκου Δένδια και Χαλίντ Μπιν Σαλμάν.

«Η Ελλάδα, με μία συστοιχία πυραύλων “Patriot”, συμμετέχει στην αεράμυνα του Βασιλείου, αλλά οφείλω να πω προσφέρει και στην ευρύτερη ενεργειακή ασφάλεια, γιατί προστατεύει τις πετρελαιοπαραγωγικές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας που είναι σημαντικές και για την ενεργειακή μας ασφάλεια», δήλωσε σχετικά ο κ. Δένδιας.

Δένδιας: Παρατείνεται η παρουσία των ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία-1
INTIME News

Οπως ανέφερε, «συζητήσαμε για τις κοινές ασκήσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων, αλλά είχα και την ευκαιρία να προσκαλέσω τη Σαουδική Αραβία να συμμετάσχει στο νέο οικοσύστημα καινοτομίας και αμυντικών βιομηχανιών και επιχειρήσεων που οργανώνουμε στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο έδαφος περαιτέρω σύσφιγξης των σχέσεών μας».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν επίσης η ευρύτερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας να υπερθεματίζει υπέρ της «κατά το δυνατόν γρηγορότερης εξομάλυνσης της κατάστασης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT