Γερμανία: Συνάντηση Μητσοτάκη με Σολτς την Τρίτη

Γερμανία: Συνάντηση Μητσοτάκη με Σολτς την Τρίτη

Οι κ. Μητσοτάκης και Σολτς είναι επίσης προσκεκλημένοι το βράδυ της Δευτέρας σε δείπνο που παραθέτει ο Σαρλ Μισέλ στην Καγκελαρία

54" χρόνος ανάγνωσης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς, ανακοίνωσε πριν από λίγο η Γερμανίδα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν.

Σύμφωνα με την κ. Χόφμαν, στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκονται θέματα διμερούς και ευρωπαϊκής πολιτικής και ζητήματα που αφορούν την πολιτική ασφάλειας. Μετά τις συνομιλίες θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σημειώνεται επίσης ότι ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει το βράδυ της Δευτέρας σε δείπνο που παραθέτει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στην Καγκελαρία, στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για σειρά διαβουλεύσεων «Στρατηγικής Ατζέντας» σε μικρότερες ομάδες ηγετών των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Οπως μάλιστα ανακοίνωσε πριν από λίγο η Κριστιάνε Χόφμαν, στο δείπνο θα λάβει μέρος και ο κ. Σολτς, ο οποίος ωστόσο δεν είναι ο οικοδεσπότης, αλλά «απλώς διαθέτει την Καγκελαρία» στον πρόεδρο του Συμβουλίου.

Εχουν ακόμη προσκληθεί οι ηγέτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Αυστρίας, της Ουγγαρίας, του Βελγίου και της Λιθουανίας, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συναντήσεις στο Παρίσι, στην Κοπεγχάγη και στο Ζάγκρεμπ, με θέμα τον σχεδιασμό του «κοινού μέλλοντος» των κρατών της Ε.Ε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT