Παπασταύρου: «Να γίνει απόλυτα σεβαστό το τεκμήριο αθωότητας του Μπελέρη»

Παπασταύρου: «Να γίνει απόλυτα σεβαστό το τεκμήριο αθωότητας του Μπελέρη»

«Δυστυχώς, στη Χειμάρρα η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, μετά τη συνάντηση με τον Φρέντι Μπελέρη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης

Με τον Φρέντι Μπελέρη συναντήθηκε την Τρίτη στην Αλβανία ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, ενόψει της δίκης του προφυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας, η οποία ξεκινάει αύριο.

«Δυστυχώς, στη Χειμάρρα η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη. Είναι ο μόνος δήμος σε όλη την Ευρώπη όπου ο καταψήφισμενος δήμαρχος συνεχίζει να ασκεί εξουσία, ενώ ο εκλεγμένος δήμαρχος στερείται του δημοκρατικού δικαιώματός του να ορκιστεί», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Παπασταύρου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο υπουργός εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον κ. Μπελέρη σημειώνοντας πως «θέλουμε το τεκμήριο αθωότητάς του να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική δικαιοσύνη. Πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια δίκαιη λύση, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου του κράτους δικαίου και της αρχής καλής γειτονίας, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική κανονικότητα στην Χειμάρρα».

Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα έχει ζητήσει σε όλα τα πιθανά επίπεδα να δοθεί στον κ. Μπελέρη η δυνατότητα ορκωμοσίας του στο αξίωμα του δημάρχου Χειμάρρας, κάτι που μέχρι τώρα έχει αποκρουστεί από τα αλβανικά δικαστήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT