Λιτή δήλωση εκ μέρους του Λονδίνου για την ακύρωση του ραντεβού Σούνακ – Μητσοτάκη

Λιτή δήλωση εκ μέρους του Λονδίνου για την ακύρωση του ραντεβού Σούνακ – Μητσοτάκη

Για εξαιρετικά σημαντική σχέση μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδας έκανε λόγο η Ντάουνινγκ Στριτ

42" χρόνος ανάγνωσης

Με μια λιτή δήλωση απάντησε η Ντάουνινγκ Στριτ όταν ερωτήθηκε γιατί ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Eλληνα ομόλογό του Κυριάκο Μητσοτάκη, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα το μεσημέρι.

«Η σχέση Ηνωμένου Βασιλείου – Ελλάδας είναι εξαιρετικά σημαντική. Από τη συνεργασία μας στο ΝΑΤΟ και στην αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως η παράνομη μετανάστευση, μέχρι τις κοινές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή και του πολέμου στην Ουκρανία», ανέφερε η δήλωση του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου το βράδυ της Δευτέρας.

Πρόσθεσε, ως ήταν γνωστό, ότι «ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν διαθέσιμος να συναντηθεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό για να συζητήσουν αυτά τα σημαντικά θέματα».

Η ενόχληση στην Αθήνα είναι έντονη για την εξέλιξη αυτή, ενώ με τη στάση της κυβέρνησης συντάχθηκαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT