Γεραπετρίτης: «Παράθυρο ευκαιρίας» για σύσφιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Γεραπετρίτης: «Παράθυρο ευκαιρίας» για σύσφιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στον αμυντικό και στρατιωτικό τομέα θα είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση των σχέσεων

49" χρόνος ανάγνωσης

Η διατήρηση της ηρεμίας στο Αιγαίο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι ζωτικής σημασίας υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας σε ερωτήσεις του Anadolu στο London School of Economics.

Ελλάδα και Τουρκία, που για καιρό θεωρούνταν περιφερειακοί αντίπαλοι, έχουν «παράθυρο ευκαιρίας για τη σύσφιξη των σχέσεων, με την προθυμία των ηγετών των δύο χωρών να αποδεικνύεται καθοριστική», σύμφωνα με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο London School of Economics, ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε τη σημασία της «διαβούλευσης» στην εξωτερική πολιτική.

«Μου αρέσει πολύ η βασική ιδέα της διαβούλευσης όχι μόνο στην εξωτερική πολιτική αλλά σε κάθε πτυχή της ζωής. Απλώς φιλοδοξώ ότι κάθε φορά που έχουμε μια διαφωνία, αυτή δεν καταλήγει τελικά σε κρίση», δήλωσε.

Αναγνωρίζοντας τις θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, τόνισε την ανάγκη για ανοικτές συζητήσεις, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διπλωματίας.

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στον αμυντικό και στρατιωτικό τομέα θα είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση των σχέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT