Συναντήσεις Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη – Στο μενού επτά κλάδοι

Συναντήσεις Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη – Στο μενού επτά κλάδοι

Στην Τουρκία βρίσκεται από την Τετάρτη ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, αρμόδιος για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας, συνοδευόμενος από υψηλόβαθμα στελέχη 75 εταιρειών

1' 54" χρόνος ανάγνωσης

Συναντήσεις Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στην Κωνσταντινούπολη. Στην Πόλη βρίσκεται από την Τετάρτη και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, αρμόδιος για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας, συνοδευόμενος από υψηλόβαθμα στελέχη 75 εταιρειών από τους κλάδους των τροφίμων, των κατασκευών, της ναυτιλίας, του τουρισμού, της φαρμακοβιομηχανίας, της ενέργειας, των τραπεζών.

Ο υφυπουργός, αφού επισκέφθηκε κατά την άφιξή του τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι, μετέβη στην έδρα της Ενωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων της Τουρκίας (ΤΟΒΒ), όπου είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ενωσης, Αλί Κοπούζ, ενώ αργότερα συμμετείχε σε εκδήλωση, όπου έγινε παρουσίαση των βασικών αξόνων της ελληνικής οικονομικής διπλωματίας από την πλευρά του κ. Φραγκογιάννη και του δικτύου των οργανωμένων βιομηχανικών πάρκων της Τουρκίας από το μέλος του ΔΣ της Ανώτατης Διοίκησης Οργανωμένων Βιομηχανικών Πάρκων, Μουράτ Τσοκμέζ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, αναπτύχθηκε business forum όπου περίπου 100 επιχειρηματίες συναντήθηκαν με περίπου 200 Τούρκους επιχειρηματίες συζητώντας τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. «Ο πρωθυπουργός μας και ο πρόεδρος Ερντογάν, ζήτησαν από τον ομόλογό μου Μπουράκ Ακτσαπάρ και από εμένα, που χειριζόμαστε τη θετική ατζέντα, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να διπλασιάσουμε το συνολικό εμπόριο που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Έγινε το πρώτο βήμα», δήλωσε ο κ. Φραγκογιάννης. 

Συναντήσεις Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη – Στο μενού επτά κλάδοι-1

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενεργό ρόλο στις συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών έχει διαδραματίσει ο Κωνσταντινουπολίτης επιχειρηματίας, Βύρων Νικολαϊδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της PeopleCert, ο οποίος είναι γνωστό ότι είναι υπέρμαχος της καθιέρωσης μίας κουλτούρας παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νικολαΐδης ήταν ο μοναδικός επιχειρηματίας που είχε προσωπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Τ. Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα.

Το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Νικολαΐδης παρέθεσε δείπνο στην επιχειρηματική αποστολή, αλλά και σε επιφανείς Τούρκους επιχειρηματίες (παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Τούρκος  μεγιστάνας  Αντναν Πολάτ, ιδιοκτήτης μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και ο δρ Ερκούλ Ερντέμ, ιδρυτής και πρόεδρος της Cerebrum Tech και αντιπρόεδρος στο Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Εταιρειών Πληροφορικής) στον ιστορικό χώρο του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Ciragan Palace.

Συναντήσεις Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη – Στο μενού επτά κλάδοι-2

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Βύρων Νικολαΐδης είπε: «Εσείς οι πολιτικοί πατήσατε το κουμπί έναρξης μιας νέας περιόδου στις σχέσεις των δύο λαών, μιας περιόδου άνθησης. Τη σκυτάλη παίρνουν τώρα οι επιχειρηματίες. Τα βήματα προσέγγισης είναι πλέον πιο σταθερά και μας οδηγούν σε δρόμους ενδυνάμωσης της φιλικών, οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT