Ν. Ανδρουλάκης: Αρνητική εξέλιξη το «πράσινο φως» για τα F-16 στην Τουρκία

Ν. Ανδρουλάκης: Αρνητική εξέλιξη το «πράσινο φως» για τα F-16 στην Τουρκία

Η απόφαση των ΗΠΑ «επιτρέπει στον κ. Ερντογάν να συνεχίσει τις ίδιες αποσταθεροποιητικές πρακτικές», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου, Βίκτωρα Χατζηαβραάμ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης

«Το ΠΑΣΟΚ μένει σταθερά προσηλωμένο στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ. Γνωρίζω πολύ καλά το πρόβλημα με τους μόνιμους παράνομους εποικισμούς, που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Θεωρούμε ότι είναι μία απαράδεκτη κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου, Βίκτωρα Χατζηαβραάμ.

Σχολιάζοντας την απόφαση των ΗΠΑ για την προμήθεια της Τουρκίας με F-16, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ανησυχίες για την τακτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως «η νεότερη εξέλιξη με την έγκριση του νέου εξοπλιστικού προγράμματος των F-16 από την πλευρά των ΗΠΑ προς την Τουρκία είναι μια βαθιά αρνητική εξέλιξη».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το «πράσινο φως» των ΗΠΑ «επιτρέπει στον κ. Ερντογάν να συνεχίσει τις ίδιες αποσταθεροποιητικές πρακτικές».

Πρόσθεσε δε πως η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, «ώστε επιτέλους αυτό το τεράστιο εθνικό ζήτημα που αφορά την ευρύτερη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, να βρει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηαβραάμ περιέγραψε μεταξύ άλλων ότι «το status quo που υπήρχε, δεν είναι το ίδιο με το σημερινό. Κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Οι έποικοι που άρχισαν να παντρεύονται Τουρκοκύπριες, θέλουν να αποκτήσουν κυπριακή υπηκοότητα. Αρα τα προβλήματα συνεχίζονται. Πέραν του γεγονότος ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού ως προς το περιουσιακό. Μας ζητείται ουσιαστικά να δεχθούμε ότι ο χρήστης λόγω πιθανής επένδυσης σε έναν χώρο, θα τον δικαιούται περισσότερο απ’ ό,τι ο μόνιμος ιδιοκτήτης. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα μέχρι να φτάσουμε επιτέλους σε μια λύση, στη βάση των συμφωνημένων στο πλαίσιο του ΟΗΕ», ανέφερε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT