Τουρκική αντιπολίτευση: Το CHP επιμένει στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών

Τουρκική αντιπολίτευση: Το CHP επιμένει στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών

Ο αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης ζητά γκρίζες ζώνες, αποστρατιωτικοποίηση, γεωτρύπανα και «γαλάζια πατρίδα» να επιστρέψουν στην ημερήσια διάταξη

38" χρόνος ανάγνωσης

Ο Γιάνκι Μπαγτζίογλου, αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), δήλωσε ότι «η Τουρκία θα πρέπει να ασκήσει πλήρως και αποτελεσματικά τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο με τις ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις της στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς κανένα περιορισμό στο πεδίο».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μπαγτζίογλου υποστήριξε ότι «τα προβλήματα που σχετίζονται με τα “Νησιά με Αποστρατιωτικοποιημένο Καθεστώς” και τα “Νησιά των οποίων η Κυριαρχία δεν έχει Παραχωρηθεί με Συμφωνίες” πρέπει να παραμείνουν στην ημερήσια διάταξη τόσο στον Τύπο όσο και ενώπιον διεθνών οργανισμών».

«Τα ερευνητικά σκάφη και τα γεωτρύπανα πρέπει οπωσδήποτε να δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο» ενώ και «η άσκηση “γαλάζια πατρίδα”, η οποία φέτος δεν διεξήχθη σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, πρέπει να πραγματοποιηθεί», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του CHP.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT