Η Ελλάδα «καταδικάζει έντονα» τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Η Ελλάδα «καταδικάζει έντονα» τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία και να στέκεται στο πλευρό του λαού της», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών

45" χρόνος ανάγνωσης

Την καταδίκη των ρωσικών πυραυλικών χτυπημάτων σε πόλεις της Ουκρανίας καταδικάζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Αθήνα «καταδικάζει έντονα τις σημερινές πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, ιδίως στο παιδιατρικό νοσοκομείο Οχμαντίτ του Κιέβου».

«Οι επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς και τραυματίες αμάχους συνιστούν άλλη μια σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία και να στέκεται στο πλευρό του λαού της», καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών. 

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε όλη την Ουκρανία από τις σημερινές ρωσικές επιδρομές. Ανάμεσα στα πλήγματα είναι και το παιδιατρικό νοσοκομείο του Κιέβου, Οχμαντίτ. 

Σύμφωνα με το Κίεβο, το νοσοκομείο χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο πλεύσης, ωστόσο ο ρωσικός στρατός υποστηρίζει ότι οι ζημιές προκλήθηκαν από την πτώση ενός ουκρανικού αντιαεροπορικού πυραύλου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT