Τουρκικά ΜΜΕ: «Ελληνικό σκάφος εμβόλισε τουρκικό αλιευτικό στη Ζουράφα»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Ελληνικό σκάφος εμβόλισε τουρκικό αλιευτικό στη Ζουράφα»

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε άρθρο της η τουρκική Yeni Şafak, «Ελληνες προκάλεσαν ζημιές στο σκάφος ενός Τούρκου ψαρά στα ανοικτά των ακτών της Ιμβρου».

48" χρόνος ανάγνωσης

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε άρθρο της η τουρκική Yeni Şafak, «Ελληνες εμβόλισαν και προκάλεσαν ζημιές στο σκάφος ενός Τούρκου ψαρά που ψάρευε στα ανοικτά των ακτών της Ιμβρου στην περιοχή της νησίδας Ζουράφα».

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, ο εν λόγω ψαράς ονόματι Ιλκέρ Εζντεμίρ δήλωσε: «Είμαστε στη Γαλάζια Πατρίδα, είμαστε σε διεθνή ύδατα. Ηρθαν, δεν μπόρεσαν να το χωνέψουν, μας χτύπησαν. Είμαστε σε αυτήν την κατάσταση που μας ρυμουλκούν και αυτοί διέφυγαν. Δυστυχώς, το σκάφος μας χτυπήθηκε, δεν μπορούμε να κινηθούμε».

Η Yeni Şafak υποστηρίζει ότι ο Εζντεμίρ πήγε μαζί με τον γιο του στη Ζουράφα για να ψαρέψει με το 12μετρο σκάφος του και ότι ενώ βρισκόταν εκεί «Ελληνες χτύπησαν το σκάφος του με τις δικές τους βάρκες και το κατέστρεψαν».

Εν συνεχεία, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, ο Εζντεμίρ και ο γιος του κάλεσαν τη γραμμή έκτακτης ανάγκης και ανέφεραν την κατάσταση με αποτέλεσμα να σπεύσουν στο σημείο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής που ρυμούλκησαν το τουρκικό αλιευτικό στην Ιμβρο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT