Φρ. Μπελέρης: Βγήκε από τη φυλακή προκειμένου να ορκισθεί ευρωβουλευτής – «Είμαι συγκινημένος και χαρούμενος»

Φρ. Μπελέρης: Βγήκε από τη φυλακή προκειμένου να ορκισθεί ευρωβουλευτής – «Είμαι συγκινημένος και χαρούμενος»

Ο Μπελέρης μπήκε στο αυτοκίνητο της πρεσβείας το οποίο θα τον μεταφέρει στα Τίρανα, προκειμένου από εκεί να πάει αεροπορικώς στην Αθήνα και αμέσως μετά στο Στρασβούργο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης

Nωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο Φρέντης Μπελέρης πέρασε τις πύλες της φυλακής έχοντας στα χέρια του την πενθήμερη άδεια που είχε αιτηθεί προκειμένου να μεταβεί στο Στρασβούργο για να ορκιστεί ευρωβουλευτής.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο Μπελέρης, εξερχόμενος από τη φυλακή, δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων: «Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη όλους αυτούς τους μήνες, είμαι συγκινημένος και χαρούμενος, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Αθήνα».

Εξω από τη φυλακή ανέμενε τον κ. Μπελέρη η σύζυγός του, όπως και άλλα συγγενικά πρόσωπα.

Ο Μπελέρης μπήκε στο αυτοκίνητο της πρεσβείας το οποίο θα τον μεταφέρει στα Τίρανα, προκειμένου από εκεί να πάει αεροπορικώς στην Αθήνα και αμέσως μετά στο Στρασβούργο.

Οπως έγραφε η «Κ», η εξασφάλιση της άδειας προκάλεσε ικανοποίηση στην Αθήνα και κυβερνητικοί κύκλοι τη χαρακτήρισαν «ιδιαίτερα θετική εξέλιξη».

Η σκιά του Φρέντη Μπελέρη θα πλανάται πάνω από την κάλπη των εκλογών της 4ης Αυγούστου στη Χειμάρρα. Οι δημότες της θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ του εξ Αμερικής ορμώμενου, με καταγωγή από το χωριό Δρυμάδες, ομογενούς Πέτρου Γκικουρία, τον οποίο επέλεξαν ως «αντι-Μπελέρη» οι φορείς της μειονότητας, και του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Εντι Ράμα, πρώην βουλευτή και υπουργού, Ελληνα μειονοτικού από τη Δρόπολη, Βαγγέλη Τάβου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT