Τσαγατάι Ερτσιγές: «Η Ελλάδα να αυξήσει τη συνεργασία της με την Τουρκία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας»

Τσαγατάι Ερτσιγές: «Η Ελλάδα να αυξήσει τη συνεργασία της με την Τουρκία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας»

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία κατέφυγαν πολλά μέλη της FETÖ και ορισμένα από αυτά εξακολουθούν να ζουν εδώ και να συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους. Για αυτό εφιστούμε την προσοχή των ελληνικών Αρχών στην απειλή της FETÖ», δήλωσε ο Τούρκος πρέσβης.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης

Μιλώντας στην τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για την Ημέρα Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας της 15ης Ιουλίου, ο Τούρκος πρέσβης Τσαγατάι Ερτσιγές δήλωσε ότι η χώρα του θα ήθελε η Ελλάδα να αυξήσει τη συνεργασία της με την Τουρκία στον αγώνα κατά τρομοκρατικών οργανώσεων όπως είναι η FETÖ, το PKK και το DHKP-C.

Η πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα διοργάνωσε τελετή μνήμης για την Ημέρα Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας της 15ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Τσαγατάι Ερτσιγές τόνισε, στο πλαίσιο της ομιλίας του, ότι άνθρωποι όλων των ηλικιών και ομάδων βγήκαν στους δρόμους τη νύχτα της 15ης Ιουλίου (σ.σ. του 2016) και πολέμησαν μαζί ενάντια στους προδότες πραξικοπηματίες.

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος διπλωμάτης δήλωσε: «Το τουρκικό έθνος έδειξε για άλλη μια φορά στον κόσμο ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την ανεξαρτησία και την ελευθερία του».

Ο κ. Ερτσιγές επισήμανε ότι η τρομοκρατική οργάνωση FETÖ αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια όχι μόνο της Τουρκίας αλλά και όλων των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται και δήλωσε: «Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία κατέφυγαν πολλά μέλη της FETÖ μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και ορισμένα από αυτά εξακολουθούν να ζουν εδώ και να συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους κατά της χώρας μας αυξάνει ακόμη περισσότερο την ευθύνη μας. Για αυτό εφιστούμε την προσοχή των ελληνικών Αρχών στην απειλή της FETÖ με κάθε ευκαιρία και σε κάθε επίπεδο».

Ο κ. Ερτσιγές υπενθύμισε, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ότι υπάρχει θετικό κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά θα ήθελε η Ελλάδα να αυξήσει τη συνεργασία της με την Τουρκία στον αγώνα κατά των δολοφονικών τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η FETÖ, το PKK και το DHKP-C.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT