ΥΠΕΞ: Ασυμβίβαστη με την ιστορική αλήθεια και υπονομευτική της καλής γειτονίας η κίνηση του Αλβανού προέδρου

ΥΠΕΞ: Ασυμβίβαστη με την ιστορική αλήθεια και υπονομευτική της καλής γειτονίας η κίνηση του Αλβανού προέδρου

«Η κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της Αλβανίας σε μνημείο που προβάλλει ανιστόρητες και ψευδείς κατηγορίες και υπαινίσσεται εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας, είναι μία ενέργεια που παραπέμπει σε ανεπίτρεπτους εθνικισμούς περασμένων εποχών», αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

43" χρόνος ανάγνωσης

Η κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της Αλβανίας «σε μνημείο που προβάλλει ανιστόρητες και ψευδείς κατηγορίες και υπαινίσσεται εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας, είναι μία ενέργεια που παραπέμπει σε ανεπίτρεπτους εθνικισμούς περασμένων εποχών», αναφέρουν διπλωματικές πηγές και συνεχίζουν υπογραμμίζοντας ότι «η ασυμβίβαστη αυτή με την ιστορική αλήθεια πράξη υπονομεύει την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών μας».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα, ο Αλβανός πρόεδρος Μπαϊράμ Μπεγκάι έδωσε χθες το «παρών» σε εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε στην Κονίσπολη, για «τους Τσάμηδες που έχασαν τη ζωή τους την περίοδο 1944-45».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Μπεγκάι κατέθεσε μάλιστα και στεφάνι στη μνήμη των «θυμάτων».

Ο Μπαϊράμ Μπεγκάι είναι ο πρώτος πρόεδρος της Αλβανίας που τιμά τη μνήμη των «2.900 θυμάτων της ελληνικής γενοκτονίας και της εθνοκάθαρσης των Αλβανών της Τσαμουριάς», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το κόμμα των Τσάμηδων PDIU.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT