Δηκτική απάντηση Αθήνας σε Αγκυρα για την επίθεση κατά Δένδια

Δηκτική απάντηση Αθήνας σε Αγκυρα για την επίθεση κατά Δένδια

«Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο υπουργός Εθνικής Αμυνας […] παρέλειψε να “ευχαριστήσει” τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής», αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας

55" χρόνος ανάγνωσης

Απάντηση στην ευθεία προσωπική επίθεση της Αγκυρας κατά του Νίκου Δένδια έδωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Ειδικότερα, το υπουργείο σημειώνει τα εξής: «Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να “ευχαριστήσει” τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής για τις “υπηρεσίες” τους στην προάσπιση των Αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη Δημοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Δένδια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο για τα 50 χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα», το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ελληνα υπουργού «χαμηλού επιπέδου, ψευδείς και συκοφαντικές», ενώ συνεχίζοντας σε προκλητικούς τόνους ανέφερε ότι «ο τουρκικός στρατός ανέλαβε δράση σύμφωνα με το δικαίωμα εγγυήσεως της Τουρκίας και έσωσε τον τουρκοκυπριακό λαό (…) από απόπειρα γενοκτονίας».

Καταλόγισε, δε, στον κ. Δένδια «προσπάθειες για υπονόμευση της κοινής θέσης των ηγετών των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας – Ελλάδας με εποικοδομητικό τρόπο», καθώς και «προσπάθειες να κάνει πολιτική καριέρα δημιουργώντας ταραχές μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT