Διπλωματικές πηγές για δηλώσεις Ερντογάν: «Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στη λύση της επανένωσης της Κύπρου»

Διπλωματικές πηγές για δηλώσεις Ερντογάν: «Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στη λύση της επανένωσης της Κύπρου»

«Δεν τίθεται, ούτε θα μπορούσε να τεθεί, ζήτημα παρέκκλισης από την σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο θέση αυτή», σημειώνουν οι πηγές

58" χρόνος ανάγνωσης

«Οι ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό είναι σαφώς διατυπωμένες και πάγιες εδώ και δεκαετίες. Εκφράζονται δε ενιαία από τον Ελληνα πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση», αναφέρουν διπλωματικές πηγές μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα Κατεχόμενα.

Οπως τονίζουν οι ίδιες πηγές: «Η Ελλάδα, σε σύμπνοια με την Κυπριακή Δημοκρατία, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην λύση της επανένωσης της Κύπρου, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και αυτό θα συνεχίσει να πράττει. Δεν τίθεται, ούτε θα μπορούσε να τεθεί, ζήτημα παρέκκλισης από την σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο θέση αυτή. Εξάλλου ο Πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί απόψε από τη Λευκωσία».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος δίνει το «παρών» σε μεγάλη φιέστα στα Κατεχόμενα με πολεμικά πλοία, F-16 και αεροπλανοφόρο, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «μία ομοσπονδιακή λύση δεν είναι δυνατή στην Κύπρο».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι «στο νότιο τμήμα επικρατεί μια κακομαθημένη λογική και θεωρούν τον εαυτό τους ως τους κυρίαρχους του νησιού. Είμαστε αντιμέτωποι με τέτοια κατάσταση όπου ο Ελληνοκύπριος ηγέτης συμμετέχει στις τελετές μνήμης των τρομοκρατών της ΕΟΚΑ, τα αδέλφια μας οι Τουρκοκύπριοι δέχονται επιθέσεις όταν ταξιδεύουν στο Νότο, φυλακίζονται και πυρπολούνται τα τζαμιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT