Ελλάδα – Ινδονησία: Γιορτάζοντας 75 χρόνια διμερών σχέσεων

Ελλάδα – Ινδονησία: Γιορτάζοντας 75 χρόνια διμερών σχέσεων

54" χρόνος ανάγνωσης

Ελλάδα και Ινδονησία πρόκειται να γιορτάσουν φέτος ένα σημαντικό ορόσημο: Τα 75 χρόνια των μεταξύ τους σχέσεων, με σημείο αναφοράς την περίοδο που ξεκίνησε με την de jure αναγνώριση από την Ελλάδα της συμμετοχής της Ινδονησίας στην Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) στις 28 Νοεμβρίου του 1949.

Οι δύο χώρες άρχισαν να έχουν επίσημες διπλωματικές σχέσεις τον Φεβρουάριο του 1953, ενώ το 1994 ακολούθησε το άνοιγμα της πρεσβείας της Ινδονησίας στην Αθήνα και το 1997 το άνοιγμα ελληνικής πρεσβείας στην Τζακάρτα.

Για να τιμήσει αυτά τα 75 χρόνια σχέσεων, η πρεσβεία της Ινδονησίας στην Αθήνα πρόκειται να διοργανώσει φέτος την «Indonesia Expo 2024», μια σειρά από εκδηλώσεις που θα έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τη θετική εικόνα της Ινδονησίας στην Ελλάδα αναδεικνύοντας παράλληλα εμπορικές και επενδυτικές προοπτικές και ενδυναμώνοντας τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις πρόκειται να ξεκινήσουν τον Αύγουστο και να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο.

Στο πλαίσιο αυτών, πρόκειται να λάβουν χώρα συμπράξεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Ινδονησία, εκθέσεις ξυλογλυπτικής και ζωγραφικής, μια συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, μια εμπορική έκθεση με ινδονησιακά προϊόντα κ.ά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT