ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα στηρίζει την Κοινή Δήλωση ΗΠΑ – Αιγύπτου – Κατάρ

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα στηρίζει την Κοινή Δήλωση ΗΠΑ – Αιγύπτου – Κατάρ

«Προτρέπουμε να συναφθεί σύντομα μια συμφωνία, με βάση τις αρχές που περιγράφηκαν από τον Πρόεδρο Μπάιντεν και εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών

1' 11" χρόνος ανάγνωσης

«Η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την Κοινή Δήλωση που έκαναν στις 8 Αυγούστου, οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Αιγύπτου και του Κατάρ για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

«Προτρέπουμε να συναφθεί σύντομα μια συμφωνία, με βάση τις αρχές που περιγράφηκαν από τον Πρόεδρο Μπάιντεν στις 31 Μαΐου 2024 και εγκρίθηκαν από το Ψήφισμα 2735 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Αυτό θα θέσει τις βάσεις για την επίτευξη της αποκλιμάκωσης και της προώθησης της ειρήνης στην περιοχή», καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αιγύπτου και του Κατάρ κάλεσαν την Πέμπτη το Ισραήλ και τη Χαμάς να συναντηθούν για διαπραγματεύσεις στις 15 Αυγούστου, για να οριστικοποιήσουν μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωσης ομήρων.

Οι τρεις χώρες, οι οποίες προσπαθούν να μεσολαβήσουν για μια συμφωνία, ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν να διεξαχθούν είτε στη Ντόχα είτε στο Κάιρο.

«Μια συμφωνία-πλαίσιο βρίσκεται στο τραπέζι και απομένουν οι λεπτομέρειες της εφαρμογής», ανέφερεται στη δήλωση. «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, ούτε δικαιολογίες από καμία πλευρά για περαιτέρω καθυστέρηση. Είναι καιρός να απελευθερωθούν οι όμηροι, να αρχίσει η κατάπαυση του πυρός και να εφαρμοστεί αυτή η συμφωνία», τονιζόταν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT