ΟΗΕ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσκλησης Χριστοδουλίδη – Τατάρ για το Κυπριακό

ΟΗΕ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσκλησης Χριστοδουλίδη – Τατάρ για το Κυπριακό

Ο εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες επιβεβαίωσε ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να προσκαλέσει τους δύο ηγέτες σε κοινή συνάντηση για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό.

46" χρόνος ανάγνωσης

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Αντόνιο Γκουτέρες να προσκαλέσει σε κοινή συνάντηση τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζάρικ, η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στην έδρα του Οργανισμού.

Ο Στεφάν Ντουζαρίκ απάντησε σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων σχετικά με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που ανέφεραν ότι το γραφείο του Γενικού Γραμματέα επικοινώνησε με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ για να βολιδοσκοπήσει την πιθανότητα κοινής συνάντησης με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Είδαμε το ρεπορτάζ του Τύπου. Μπορώ να σας πω ότι ο Γενικός Γραμματέας όντως εξετάζει το ενδεχόμενο να προσκαλέσει τους δύο ηγέτες σε κοινή συνάντηση για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό. Δεν έχουν σταλεί όμως προσκλήσεις», είπε ο εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT