Ομέρ Τσελίκ: «Προβοκάτορας» ο Δένδιας – Τα λόγια του «θα πνιγούν στο Αιγαίο»

Ομέρ Τσελίκ: «Προβοκάτορας» ο Δένδιας – Τα λόγια του «θα πνιγούν στο Αιγαίο»

Για «ακραία στοιχεία» που «κάνουν ό,τι μπορούν για να σαμποτάρουν τον διάλογο Ερντογάν-Μητσοτάκη», μίλησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος τουρκικού AKP, βάζοντας στο στόχαστρο συγκεκριμένα τον Νίκο Δένδια

2' 32" χρόνος ανάγνωσης

Για «ακραία στοιχεία στην Ελλάδα», που «κάνουν ό,τι μπορούν για να σαμποτάρουν τον διάλογο ΕρντογάνΜητσοτάκη», μίλησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος τουρκικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), βάζοντας στο στόχαστρο συγκεκριμένα τον Ελληνα υπουργό Αμυνας Νίκο Δένδια και την επίσκεψη που ο Ελληνας ΥΕΘΑ πραγματοποίησε προ ημερών στο Καστελλόριζο.

Ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε συγκεκριμένα:

«…όπως γνωρίζετε, παρακολουθούμε πάντοτε από κοντά τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Μετά τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρό μας, είχε ανοίξει μια νέα πόρτα διαλόγου εκεί. Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μια σειρά από μηνύματα που αποδίδουν σημασία στον διάλογο. […] Ωστόσο, ενώ προσπαθούμε να διατηρήσουμε αυτήν την προσέγγιση, το λόμπι του χάους στην Ελλάδα και ορισμένα ριζοσπαστικά στοιχεία στην Ελλάδα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σαμποτάρουν αυτήν την εξομάλυνση και αυτόν τον διάλογο. Εδώ, όπως γνωρίζετε, ένας προβοκάτορας Ελληνας υπουργός Αμυνας, ο Δένδιας, τον οποίο τον γνωρίζουμε και από την προηγούμενη θητεία του, προέβη και πάλι σε δηλώσεις που ξεπέρασαν τα όρια. Τελευταία, πήγε στο Καστελλόριζο, το οποίο απέχει δύο χιλιόμετρα από τις ακτές μας, και από εκεί έκανε λόγο για το πώς θα επεκτείνουν τους εξοπλισμούς στην ανατολική Μεσόγειο και στοχοποίησε την Τουρκία. Βέβαια, τώρα εδώ το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι το εξής: Ο Μητσοτάκης εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση ή ο Δένδιας; Ο Δένδιας λέει πράγματα που έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση που επιδεικνύει ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός. Εδώ, αυτή η δήλωση του Δένδια είναι μια δήλωση που δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση τον διάλογο και προσπαθεί να σαμποτάρει όλες τις διαδικασίες διαλόγου, στοχοποιώντας την Τουρκία. Αλλά εδώ, στοχοποιώντας την Τουρκία στην πραγματικότητα κάνει ακριβώς το αντίθετο. Στοχοποιεί την προσέγγιση του Μητσοτάκη προς την Τουρκία, η οποία είναι η μείωση των εντάσεων, η συνέχιση της εξομάλυνσης, η συνέχιση του διαλόγου. Στοχοποιεί την πρωθυπουργία του Μητσοτάκη και τη βούληση που εκφράζει ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός. Διότι δεν είναι δυνατόν σε καμία περίπτωση τα λόγια του Δένδια να φτάσουν σε εμάς χωρίς να πνιγούν στα νερά του Αιγαίου. Τα λόγια του Δένδια τα λένε και τα ακούνε μόνοι τους, άνθρωποι που είναι σαν τον ίδιο τον Δένδια. Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνουν τίποτα από τη δική μας οπτική γωνία. Οταν όμως ο ίδιος ο πρωθυπουργός του έχει κάνει διαφορετικές δηλώσεις, είναι σαν να λέει κάτι εναντίον του δικού του πρωθυπουργού μέσω της Τουρκίας. Ασφαλώς και γνωρίζουμε τις εσωτερικές πολιτικές φιλοδοξίες των ανθρώπων όπως του Δένδια. Το έχουμε είχαμε δει και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης υπουργίας του, αλλά το γεγονός ότι το εκφράζει μέσω της Τουρκίας είναι πλέον ένα πρόβλημα για την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι ότι εμείς έχουμε τη βούληση να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας εδώ στο τραπέζι, να τα προστατεύσουμε μέσω του διαλόγου στο τραπέζι και να επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα μέσω διαπραγματεύσεων. Είμαστε δύο γειτονικές χώρες, γνωρίζουμε ότι κάποιοι άλλοι ήρθαν και θέλουν να έρθουν εδώ μόνο με βάση τα δικά τους συμφέροντα ή με σκοπό την αποσταθεροποίηση της περιοχής. […] Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δίνεται χώρος σε προβοκάτορες όπως τον Δένδια».

»

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT