Ε.Ε.: Στέλνει πυροσβεστικά αεροπλάνα για την πυρκαγιά στην Κορινθία

Ε.Ε.: Στέλνει πυροσβεστικά αεροπλάνα για την πυρκαγιά στην Κορινθία

Μετά την ενεργοποίηση από την Ελλάδα του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. χθες το απόγευμα, το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτακτης Ανάγκης της Ε.Ε. κινητοποίησε άμεσα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη από τον μηχανισμό rescEU

45" χρόνος ανάγνωσης

Η Ε.Ε. στέλνει αεροπλάνα για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των πυρκαγιών και κυρίως στην περιοχή της Βόρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, μετά την ενεργοποίηση από την Ελλάδα του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. χθες το απόγευμα, το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτακτης Ανάγκης της Ε.Ε κινητοποίησε άμεσα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη από τον μηχανισμό rescEU. Τα αεροσκάφη, που κινητοποιήθηκαν από την Κροατία και την Ιταλία, έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα.

Η Ε.Ε. έχει επίσης ξεκινήσει δορυφορική χαρτογράφηση έκτακτης ανάγκης μέσω του συστήματος Copernicus για την παροχή χαρτών στις τοπικές αρχές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να παρακολουθεί την πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς και είναι έτοιμη να κινητοποιήσει περισσότερη βοήθεια εάν χρειαστεί, όπως τονίζει.

Η Κομισιόν σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου των δασικών πυρκαγιών, η Ελλάδα είχε ζητήσει βοήθεια μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. δύο φορές, λαμβάνοντας τότε 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα, 2 ελικόπτερα, καθώς και 7 ομάδες εδάφους, 348 πυροσβέστες και 115 οχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT