Αττική: Αντίδραση του κράτους στο πρωτοφανές φαινόμενο των χιονοκαταιγίδων

Αττική: Αντίδραση του κράτους στο πρωτοφανές φαινόμενο των χιονοκαταιγίδων

Οι ενέργειες των κρατικών υπηρεσιών για τον απεγκλωβισμό παγιδευμένων οδηγών

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γενικευμένη προσπάθεια αντιμετώπισης του πρωτοφανούς φαινομένου των χιονοκαταιγίδων που έπληξαν την Αττική κατέβαλε ο κρατικός μηχανισμός τις τελευταίες 24 ώρες, με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν να είναι αντίστοιχα της έντασης των φαινομένων.

Στην Αττική σύμφωνα με τους ειδικούς εξελίχθηκε η μεγαλύτερη χιονοθύελλα των τελευταίων ετών. Το φαινόμενο ήταν μεγαλύτερο σε ένταση και ταχύτερο σε έλευση από κάθε μετεωρολογική πρόγνωση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έως τις 8 το πρωί της Τρίτης είχαν απεγκλωβιστεί 1.800 οχήματα από την Αττική Οδό. Έμειναν 1.200 ακόμη, τα περισσότερα από τα οποία έχουν εγκαταλείψει οι οδηγοί οι οποίοι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού. Έχουν απεγκλωβιστεί 3.500 άνθρωποι με την υποστήριξη του στρατού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Με τον Προαστιακό μεταφέρονταν όλη νύχτα άνθρωποι στο αεροδρόμιο. Υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσής τους από το αεροδρόμιο με τον προαστιακό, με την επιχείρηση να είναι σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας διανεμήθηκαν από το Στρατό, την αστυνομία, την πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία 1.040 κουβέρτες, 600 μερίδες φαγητό, 5.000 μπουκάλια νερό.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε. Σχετικά με τις ευθύνες της εταιρίας θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις, όπως διευκρινίζουν κυβερνητικές πηγές.

Ειδήσεις σήμερα

Διευθυντής Κυκλοφορίας Αττικής Οδού: Ντρέπομαι για αυτήν την εικόνα

Κακοκαιρία Ελπίς: Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο θα καταβάλει η Αττική Οδός

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT