Συνάντηση Μητσοτάκη – Ρέγκλινγκ για την ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ρέγκλινγκ για την ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία

Συζητήθηκαν οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή οικονομία, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας και του πληθωρισμού

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η κατάσταση στην ευρωπαϊκή οικονομία και οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας και του πληθωρισμού.

Επισημάνθηκε η δύσκολη συγκυρία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και οι σημαντικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και οι θετικές προοπτικές της.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ρέγκλινγκ για την ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία-1

Στη συνάντηση μετείχαν εκ μέρους της ελληνικής πλευράς ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών Μιχάλης Αργυρού και η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Μαριαλένα Αθανασοπούλου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ρέγκλινγκ πραγματοποιεί την τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα με αυτή την ιδιότητα, αφού η θητεία του ολοκληρώνεται στις 7 Οκτωβρίου.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT