Πλήρης στήριξη Μαξίμου στους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ και Τακτικής Αεροπορίας

Πλήρης στήριξη Μαξίμου στους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ και Τακτικής Αεροπορίας

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι το Μαξίμου δεν αίρει την εμπιστοσύνη του από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κ.Φλώρο, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο, Θ.Μπουρολιά και τον αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Γ. Φασούλα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρη στήριξη στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων παρέχει η κυβέρνηση, στον απόηχο τις καταστροφής πυρομαχικών σε αποθήκες της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο.

Οπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, το Μαξίμου δεν αίρει την εμπιστοσύνη του από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο, Θεμιστοκλή Μπουρολιά και τον αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Φασούλα.

Για την έκρηξη στις αποθήκες πυρομαχικών εν μέσω μάχη με το πύρινο μέτωπο, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση σχολιάζοντας: «το τι συνέβη θα διερευνηθεί, αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν».

«Ζήτησα τον επανέλεγχο των σχεδίων πυρασφάλειας όλων των στρατοπέδων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέλω να σας διαβεβαιώσω η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων και του υλικού αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα», πρόσθεσε. 

Προς καρατόμηση ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης

Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας εξετάζει το ενδεχόμενο αντικατάστασης του διοικητή της 111 Πτέρυγας Μάχης, προτού ολοκληρωθεί η Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τα αίτια που οδήγησαν στις καταστροφικές εκρήξεις στην μονάδα διασποράς στο Καραμπά.

Ηδη Νίκος Δένδιας έχει δώσει τις σχετικές οδηγίες στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Από τις έως τώρα έρευνες προκύπτει ότι όντως, βλήματα με μεταλλικό περίβλημα ήταν αποθηκευμένα στο Καραμπά, ωστόσο από τους σχηματισμούς (όχι μόνο από την 111 ΠΜ) είχαν δοθεί οι διαβεβαιώσεις ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT