Κ. Μπακογιάννης: Χωρίς αιδώ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή απάντηση στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την απελευθέρωση ποινικών και καταδικασμένων για τρομοκρατία έδωσε χθες ο Κ. Μπακογιάννης, γιος του δολοφονημένου από τη 17Ν Παύλου Μπακογιάννη. «Εχουμε για πρώτη φορά στα χρονικά μια κυβέρνηση, η οποία διαπραγματεύεται και συνδιαλέγεται ανοιχτά, χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ με τους τρομοκράτες…», επισήμανε ο κ. Μπακογιάννης, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο νόμου «κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τρομοκρατών, δολοφόνων, κατά συρροή δολοφόνων, ληστών και βομβιστών».

Ο κ. Μπακογιάννης προανήγγειλε (Βήμα) ότι επίκειται πρωτοβουλία των συγγενών θυμάτων της 17Ν, αν και, όπως αναγνώρισε, «το θέμα μας ξεπερνάει… οι δικοί μας άνθρωποι δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω. Το θέμα είναι ότι κανείς από εμάς δεν θέλει να δει άλλα θύματα, άλλες δολοφονίες». Ο περιφερειάρχης, που είχε την Παρασκευή «θερμό επεισόδιο» με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα εξαιτίας της συνάντησής της με τον Δ. Κουφοντίνα, κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει θέση: «Εδώ τίθεται ένα ζήτημα πού πάμε ως χώρα. Θεωρούμε ότι η βία είναι ένα θεμιτό μέσο επίλυσης των διαφορών μας; Δεν πρέπει κάποια στιγμή η κυβέρνηση να αποδείξει και έμπρακτα αυτό που όλοι εμείς πιστεύουμε; Οτι, δηλαδή, η Αριστερά δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη στρεβλή, διεστραμμένη ιδεοληψία ορισμένων δολοφόνων;».

Τη θέση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι, προφανώς, αρνητική στο ν/σ για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και θα καταψηφίσει, με εξαίρεση ένα άρθρο που αφορά το bullying, δημοσιοποίησε εξάλλου ο κοιν. εκπρόσωπος Κυρ. Μητσοτάκης. «Συζητάμε για φωτογραφικές διατάξεις όπως αυτή που προβλέπει την αποφυλάκιση του Σάβ. Ξηρού, σκληρού δολοφόνου, τρομοκράτη, καταδικασμένου πολλαπλώς σε ισόβια», ανέφερε (98,3) επισημαίνοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο εξαργυρώνει διάφορα γραμμάτια προς ακραίους αντεξουσιαστικούς χώρους, με τους οποίους ήταν, αν όχι σε συνεννόηση στη διάρκεια των ετών που ήταν στην αντιπολίτευση, τουλάχιστον τους έκλεινε διακριτικά το μάτι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT