Βουλή: Προς νέα ψηφοφορία για εκπρόσωπο των ανεξάρτητων βουλευτών – Παύθηκε ο Μ. Χουρδάκης

Βουλή: Προς νέα ψηφοφορία για εκπρόσωπο των ανεξάρτητων βουλευτών – Παύθηκε ο Μ. Χουρδάκης

Αιτία, η απόσυρση στήριξης από την Αθηνά Λινού και οι επιστολές διαμαρτυρίας από τους βουλευτές Χ. Κατσιβαρδά και Π. Σαράκη. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα πρέπει να επιλέξουν νέο εκπρόσωπο έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης

Μετά την απόσυρση της εμπιστοσύνης της Αθηνάς Λινού από το πρόσωπό του και επιστολές διαμαρτυρίας των ανεξάρτητων βουλευτών Π. Σαράκη και Χ. Κατσιβαρδά, ο Μιχάλης Χουρδάκης παύει να είναι εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών στο Κοινοβούλιο. 

Ο προερχόμενος από την Πλεύση Ελευθερίας Μιχάλης Χουρδάκης είχε εκλεγεί εκπρόσωπός τους, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πριν από μία εβδομάδα, έχοντας εξασφαλίσει τότε πλειοψηφία 8 υπογραφών σε σύνολο 14 ανεξάρτητων βουλευτών. 

Οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές αναμένεται να λάβουν εντός της ημέρας επιστολή από το προεδρείο της Βουλής προκειμένου να επιχειρήσουν εκ νέου να υποδείξουν τον εκπρόσωπό τους. Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, θα τους δώσει προθεσμία μέχρι τις αρχές της επόμενης βδομάδας.

Αν υπάρξουν δύο πρόσωπα που συγκεντρώσουν από 7 θετικές ψήφους, τότε ο εκπρόσωπος θα επιλέγει ύστερα από κλήρωση. Αν κάποιος από τους υποψηφίους λάβει περισσότερες ψήφους από τους υπολοίπους –ανεξάρτητα από τον αριθμό αυτών (είτε είναι 2 είτε είναι 8)– τότε θα χριστεί αυτόματα εκπρόσωπος.

Τον Μιχάλη Χουρδάκη είχαν αρχικά στηρίξει η ομάδα των τεσσάρων προερχόμενων από τους Σπαρτιάτες βουλευτών Δημητροκάλλη, Φλώκου, Μανούσου, Βαλτογιάννη, η Αρ. Παπαϊωάννου, που προέρχεται από την Πλεύση Ελευθερίας, και οι Σαλμάς (προερχόμενος από τη Ν.Δ.) και Λινού (προερχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ). 

Ο εκάστοτε εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών έχει δικαίωμα παρουσίας και ψήφου στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Πηγή: ΣΚΑΪ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT