ΣΥΡΙΖΑ: Αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες για τον Ανδρέα Πάτση

ΣΥΡΙΖΑ: Αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες για τον Ανδρέα Πάτση

Αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον Ανδρέα Πάτση

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον Ανδρέα Πάτση, «μετά τις αποκαλύψεις για τις παράνομες και ανήθικες πρακτικές του», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται το άρθρο 8 παρ. 1 του Ν. 3213/2003 (όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του με το άρθρο τέταρτο παρ. 5 του Ν. 4396/2016, ΦΕΚ Α΄ 111/8.6.2016) σύμφωνα με το οποίο «….στους βουλευτές … απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως είτε με παρένθετα πρόσωπα».

Αναφέρεται επίσης στην παρ. 2 του ως άνω άρθρου του ιδίου Νόμου με βάση την οποία «η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή δια παρένθετου προσώπου συμμετοχή σε εταιρεία, που έχει έδρα στην αλλοδαπή τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ».

Ο Ανδρέας Πάτσης διεγράφη από την Κ.Ο. της Ν.Δ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Πάτσης διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από καταγγελίες για επιχειρηματικές δραστηριότητες με εξαγορά «κόκκινων» δανείων.

Σύμφωνα με πηγές από τη Ν.Δ., ο βουλευτής κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον γενικό γραμματέα της Κ.Ο., Γιάννη Μπούγα, για όσα του καταλογίζονται. Ωστόσο, δεν κρίθηκαν επαρκείς και για αυτό διεγράφη. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη ΝΔ».

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.», τονίζεται σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Η πρώτη αντίδραση Πάτση

«Αγαπητοί Γρεβενιώτες και Γρεβενιώτισσες παραμένω βουλευτής σας, ανεξάρτητος» ανέφερε στην πρώτη του δήλωση μετά τη διαγραφή του από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης.

«Μέχρι τελευταίας στιγμής θα είμαι ο Ανδρέας που ξέρετε. Σας ευχαριστώ θερμά» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παραιτήθηκε ο CEO των ΕΛΤΑ

Την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας για την υπόθεση Πάτση υπέβαλε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπερταμείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, υποστηρίζοντας προηγουμένως ότι «δεν τίθεται ζήτημα αυτοτελών αμοιβών των Ελληνικών Tαχυδρομείων προς τον κ. Πάτση, νόμιμο αντιπρόσωπο της DLA Piper στην Ελλάδα». «Η όποια δική του αμοιβή προσδιορίζεται από το πλαίσιο και τους όρους συνεργασίας του με την Νομική Εταιρεία, καταβάλλεται από αυτήν, και βέβαια όχι από τον εκάστοτε πελάτη τη», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Ανακοίνωση σχετικά με την παραίτηση του Γ. Κωνσταντόπουλου εξέδωσε το Υπερταμείο: «Το Υπερταμείο, μόλις έγιναν γνωστά τα δημοσιεύματα για το θέμα των ΕΛΤΑ, προέβη αμέσως στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διερευνήσει όλες τις διαστάσεις της υπόθεσης. Ακολούθως, έλαβε την επιστολή παραίτησης του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου για λόγους ευθιξίας».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT