Κώλυμα δικηγόρων και απουσία μαρτύρων

Κώλυμα δικηγόρων και απουσία μαρτύρων

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H απουσία μαρτύρων αλλά και η… αφωνία του συνήγορου πολιτικής αγωγής και θύματος της 17κ. Λευτέρη Παπαδημητρίου δεν επέτρεψαν στον πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να «προχωρήσει» ουσιαστικά την ακροαματική διαδικασία, στη δίκη των 19 φερομένων ως μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Χθες, επρόκειτο να εξεταστούν μάρτυρες για την απόπειρα δολοφονίας του βουλευτή της Ν.Δ. Λ. Παπαδημητρίου, στο Μαρούσι στις 21.12.1992, τη δολοφονία του πρώην διοικητή της ETE Μιχάλη Βρανόπουλου και τον τραυματισμό του οδηγού του Νικόλαου Γρίσπου στις 24.1.1994, τη δολοφονία του Τούρκου διπλωμάτη στην Αθήνα Ομέρ Σιπαχίογλου στις 4.7.1994, καθώς και για την εκτόξευση δύο ρουκετών κατά των γραφείων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA στην Παιανία, στις 15.3.1995. Ωστόσο, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο των δικηγόρων, η υπόθεση Βρανόπουλου αναμένεται να εξεταστεί σήμερα μαζί με την επίθεση με ρουκέτα σε βάρος του κ. Ιω. Παλαιοκρασσά, ενώ η υπόθεση Παπαδημητρίου δεν εξετάστηκε λόγω… αφωνίας του ιδίου. Πάντως, η έλλειψη μαρτύρων και ακροατηρίου δεν φάνηκε να πτόησε τους κατηγορουμένους. Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας νωρίς το πρωί ο Σάββας Ξηρός ζήτησε το λόγο και αφού επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στη συμπλοκή στα Σεπόλια (σ.σ.: έχει αναλάβει άλλωστε την πολιτική ευθύνη) διέψευσε τον μάρτυρα κ. Ιω. Παπαφώτη, ο οποίος κατέθεσε ότι ο Σωτήρης Κονδύλης ήταν ένας από τους τρεις που πυροβόλησαν κατά τη συμπλοκή. «Βρισκόμουν στο σημείο και είδα, παρατήρησα με προσοχή όλους τους μάρτυρες που όντως βρίσκονταν εκεί. O Κονδύλης σε αυτή την ενέργεια δεν πυροβόλησε».

Στη συνέχεια και αφού ολοκληρώθηκε η εξέταση της υπόθεσης ΒΙΟ-ΧΑΛΚΟ, τον λόγο ζήτησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσφατο δυστύχημα της «Σωληνουργείας Κορίνθου». «Πριν από λίγες ημέρες σε μία βιομηχανία που ελέγχεται από τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ έγινε μια δολοφονία 6 εργατών. Στην ίδια επιχείρηση γίνεται ένα ατύχημα κάθε δύο μήνες. Θέλω να πω ότι η δικαιοσύνη γι’ αυτό το έγκλημα δεν παρέπεμψε τους ιδιοκτήτες αλλά ορισμένα στελέχη για απλό πλημμέλημα…».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αφού μας τροποποίησαν τους νόμους δεν μπορούμε να λέμε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας… Να διαβάζετε και καμιά δικονομία κ. Κουφοντίνα…

Λίγο αργότερα, ο κ. Μανώλης Χιωτάκης αυτόπτης μάρτυρας στην έκρηξη λεωφορείου MAT στην οδό Χαρ. Τρικούπη, στην κατάθεσή του αναφέρθηκε σε μία γυναίκα μικροκαμωμένη με μακριά σκουρόχρωμα μαλλιά.

«Η περιγραφή της γυναίκας μοιάζει με αυτή της Σωτηροπούλου», παρενέβη συνήγορος πολιτικής αγωγής, ενώ άμεση ήταν και η αντίδραση της κατηγορουμένης.

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Να φέρω φωτογραφίες μου από τότε που ήμουν 25 ετών να τις κολλήσω εδώ να τις βλέπουν. Το βράδυ πάλι θα λένε οι τηλεοράσεις ότι μάρτυρας με αναγνώρισε…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εδώ είναι δικαστήριο… δεν μπορούμε να κολλάμε φωτογραφίες. Αν θέλετε να τις φέρετε εντάξει… Και η τηλεόραση δεν κάνει δίκη εδώ. Εμείς δικάζουμε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT