H πιο ανατριχιαστική υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

H πιο ανατριχιαστική υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να έχουν γίνει στη χώρα μας βιασμοί μικρών παιδιών, προκειμένου να βιντεοσκοπηθούν και στη συνέχεια οι εικόνες αυτές να καταχωρηθούν σε ιστοσελίδα με υλικό παιδικής πορνογραφίας, ερευνούν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής. H απίστευτη και ανατριχιαστική αυτή πιθανότητα προέκυψε έπειτα από τη σύλληψη, την Τετάρτη, ενός 72χρονου, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς διοχέτευε συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα ανάλογου περιεχομένου. H άκρη του νήματος για τη σύλληψή του ήταν πληροφορίες που έφθασαν στις ελληνικές διωκτικές αρχές από τις αντίστοιχες των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα αυτή είχε κατασκευαστεί στις ΗΠΑ από Αμερικανό, ο οποίος συνελήφθη. Από την ανάλυση του περιεχομένου του δικτυακού τόπου προέκυψε ότι ορισμένα αρχεία προέρχονταν από τη χώρα μας. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, ακολουθώντας τα ψηφιακά ίχνη έφθασαν στον 72χρονο, ο οποίος είναι συνταξιούχος, πρώην στέλεχος των αμερικανικών βάσεων του Ελληνικού.

Σε βάρος του σχημάτισαν δικογραφία, καθώς δεν υπήρχε αυτόφωρο αδίκημα, την οποία υπέβαλαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος, με βάση τα στοιχεία, εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψη του κατηγορουμένου.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του αμέσως μετά την σύλληψη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, τρεις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, δύο βιντεοκάμερες, 10 πιστωτικές κάρτες, δύο βιβλιάρια καταθέσεων, μεγάλος αριθμός από δισκέτες και CD-ROM, καθώς και χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες, σύμφωνα με την αστυνομία, αποδεικνύεται ότι καταχωρούσε το πορνογραφικό υλικό με σκοπό την κερδοσκοπία.

Οι αστυνομικοί που εξέτασαν το υλικό που βρέθηκε στο σπίτι του διαπίστωσαν ότι στις δισκέτες και στα CD-ROM υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες που δεν είναι καταχωρημένα στην ιστοσελίδα. Ετσι, πιστεύουν ότι πρόκειται για υλικό που κατέγραψε ο ίδιος με τις φωτογραφικές μηχανές και τις βιντεοκάμερες που βρέθηκαν στο σπίτι του, προκειμένου στη συνέχεια να το διοχετεύσει στην ιστοσελίδα. Πρόκειται για εικόνες από βιασμούς παιδιών μικρής ηλικίας και οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν την ταυτότητα των παιδιών και να διαπιστώσουν εάν όλα αυτά έγιναν στη χώρα μας και από ποιους. Εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να ταξίδευε σε χώρες του εξωτερικού, όπου κατέγραφε αυτές τις εικόνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστοσελίδα στην οποία ο 72χρονος καταχωρούσε το υλικό παιδικής πορνογραφίας δεχόταν χιλιάδες επισκέψεις καθημερινά από ολόκληρο τον κόσμο, είχε χιλιάδες μέλη, ενώ η χρέωση των επισκεπτών κυμαινόταν από 80 έως 100 ευρώ την ώρα… Μάλιστα, όπως αναφέρει αξιωματικός της Ασφάλειας, οι επισκέπτες, εκτός από βίντεο και φωτογραφίες, που απεικόνιζαν σεξουαλική δραστηριότητα ενηλίκων με παιδιά ηλικίας 2-7 ετών, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και σε «ζωντανό» χρόνο. Ερευνες για την ιστοσελίδα γίνονται και σε άλλες χώρες, καθώς εκτιμάται ότι πίσω από τη λειτουργία της βρίσκεται διεθνές οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, που πιθανότατα συντηρεί και άλλες ανάλογες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT