H 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ κάνει την ημέρα δύσκολη

H 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ κάνει την ημέρα δύσκολη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εφαρμογή, έστω και σταδιακά, νέου μισθολογίου στο οποίο θα ενσωματώνονται τα ισχύοντα επιδόματα, με βασικό μισθό τα 1.200 ευρώ και η καθιέρωση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών για ορισμένες κατηγορίες του Δημοσίου, σύμφωνα με τα ισχύοντα στον ιδιωτικό τομέα, είναι τα αιτήματα αιχμής της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ. H απεργία αφορά σε Δημόσια Διοίκηση, ΝΠΔΔ, Δήμους, Νομαρχίες, Νοσοκομεία, Εκπαίδευση αλλά θα επηρεάσει και τις αερομεταφορές (σχετικά σε διπλανές στήλες) λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Επομένως, αναμένεται να υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των εφοριών και των ασφαλιστικών Ταμείων.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι υπηρεσίες Πρόνοιας και το EKAB. Εκτός από το νοσηλευτικό προσωπικό, απεργία πραγματοποιούν και οι γιατροί των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά. Νέα κινητοποίηση έχουν προκηρύξει για αύριο με 4ωρη στάση εργασίας από τις 10 π.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Αισθητή θα είναι η απεργία και στο χώρο της Εκπαίδευσης. Συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση έχουν δηλώσει οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών στη δημόσια και την ιδιωτική Μέση Εκπαίδευση, οι δάσκαλοι και οι πανεπιστημιακοί. Πλην των εκπαιδευτικών στον ιδιωτικό τομέα, η ΠΟΣΔΕΠ, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ θα συνεχίσουν την απεργία τους και αύριο. Πάντως, ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ιδιωτικών Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων, σε ανακοίνωσή του διαβεβαιώνει ότι σήμερα τα ιδιωτικά σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στα αιτήματα των εκπαιδευτικών συμπεριλαμβάνεται η χορήγηση του επιδόματος των 176 ευρώ, σύμφωνα με τα καταβληθέντα και σε άλλους κλάδους του Δημοσίου, η κατάργηση των θεσμού των ωρομισθίων και η αύξηση στο 5% των δαπανών για την Παιδεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η ΑΔΕΔΥ, το 2005, ο αρχικός μισθός των δημοσίων υπαλλήλων με πτυχίο (Π.Ε.) διαμορφώθηκε στα 987 ευρώ και ο καταληκτικός (μετά την προϋπηρεσία 33 χρόνων) στα 1.593 ευρώ.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ στην πλατεία Κοραή και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.Χριστινα Κοψινη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT