Κουκουλοφόροι με μολότοφ κατά της ΓΣΕΕ

Κουκουλοφόροι με μολότοφ κατά της ΓΣΕΕ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων εναντίον των γραφείων της ΓΣΕΕ εκδηλώθηκε χθες αργά το μεσημέρι, μερικές εβδομάδες μετά την επίθεση εναντίον του προέδρου της Συνομοσπονδίας κ. Χρήστου Πολυζωγόπουλου. Οι κουκουλοφόροι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά του κτιρίου και προκάλεσαν φθορές σε κάμερα, που βρίσκεται στην εξωτερική περίμετρο και ανήκει στο σύστημα ασφάλειας. Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για ευθύνες της πολιτείας, που επιτρέπει σε μια μικρή ομάδα «γνωστών – αγνώστων» να τρομοκρατούν τους πολίτες και ζητεί να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ώστε να εξασφαλίζεται η ελευθερία των πολιτών και η προστασία των θεσμών.

Είχαν προηγηθεί από την ίδια ομάδα νεαρών εμπρηστικές επιθέσεις σε δύο κάμερες της αστυνομίας, στη συμβολή των οδών Ιουλιανού και 3ης Σεπτεμβρίου και στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Πατησίων.

Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στις διωκτικές αρχές προκαλεί ο νέος τρόπος που χρησιμοποιούν άγνωστοι για τον εμπρησμό τραπεζικών υποκαταστημάτων. Οι δράστες των συγκεκριμένων επιθέσεων δεν αρκούνται σε απλή τοποθέτηση αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αλλά φροντίζουν να βάλουν φωτιά στο εσωτερικό των υποκαταστημάτων, αφού πρώτα σπάσουν τους εξωτερικούς υαλοπίνακες. Μέσα σε μία εβδομάδα σημειώθηκαν δύο εμπρησμοί με αυτόν τον τρόπο.

Χθες τα ξημερώματα, κυριολεκτικά στάχτη έγινε το υποκατάστημα της Εθνικής στη συμβολή των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Αρκαδίας στο Περιστέρι. Οι άγνωστοι δράστες, λίγο πριν από τις 2 π.μ., έσπασαν τον υαλοπίνακα, έριξαν εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά, που πήρε γρήγορα διαστάσεις. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής και η φωτιά κατασβέστηκε τελικά περίπου στις 3.30 π.μ. Το ισόγειο του κτιρίου καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στον 1ο, 2ο, και 3ο όροφο, όπου λειτουργούν γραφεία. Ακριβώς πριν από μία εβδομάδα, με τον ίδιο τρόπο είχε προκληθεί εμπρησμός στο υποκατάστημα της Εθνικής στου Γκύζη, το οποίο επίσης καταστράφηκε ολοσχερώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT