Αύριο 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γενική 24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με αποφάσεις της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ, ξεκινά από τα μεσάνυχτα και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Με κεντρικό σύνθημα «τέλος αντοχής – τέλος ανοχής» και με κομβικό σημείο την υπεράσπιση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων, το στίγμα στην αυριανή κινητοποίηση θα δοθεί από την ακινητοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την υπολειτουργία των ΔΕΚΟ, των δημοσίων υπηρεσιών και των ΟΤΑ.

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

-Στους ΗΣΑΠ, το Μετρό, το Τραμ, τον Προαστιακό θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.

-Στα ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ), οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως και τις 3 μ.μ.

-Στην ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) η στάση εργασίας θα γίνει από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.30 π.μ. και από τις 10.30 μ.μ. έως της λήξη της βάρδιας.

-Στα λιμάνια, η ΠΝΟ έχει ανακοινώσει στάση εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι.

-Ενα δρομολόγιο ανά προορισμό θα πραγματοποιήσει η Ολυμπιακή Αεροπορία, ενώ και στον ΟΣΕ θα κινηθούν μόνο οι αμαξοστοιχίες κοινωνικών αναγκών.

-Σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής, και στα φροντιστήρια οι φορείς των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ) έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, ενώ και η ΠΟΣΔΕΠ (πανεπιστημιακοί) καλεί τη μέλη της να συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

-Στον χώρο της Υγείας, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και το διοικητικό προσωπικό, ενώ προβλήματα θα παρουσιαστούν και στη λειτουργία των ασφαλιστικών ταμείων. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει και το ΕΚΑΒ.

-Στον τομέα της ενημέρωσης, oι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον χώρο του Τύπου και των MME αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης (από τις 8 π.μ.). Οι τεχνικοί Τύπου και οι εφημεριδοπώλες απέχουν από τις 12 έως τις 4 μ.μ. ενώ 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι λιθογράφοι και οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Αθήνας και Πειραιά. H ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε για την κρατική ραδιοτηλεόραση 6ωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. ενώ στα ιδιωτικά MME η στάση θα είναι 4ωρη, από τις 12.00 το μεσημέρι.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι στο Πεδίον του Αρεως. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Ξεχωριστή συγκέντρωση, στις 11 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ (KKE).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT