Επίθεση κουκουλοφόρων με βαριοπούλες

Επίθεση κουκουλοφόρων με βαριοπούλες

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταδρομική επίθεση, σε ένδειξη συμπαράστασης στους προφυλακισμένους για την απόπειρα εμπρησμού περιπολικού της Δημοτικής Αστυνομίας Φαλήρου, αρχές Ιουνίου, πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ομάδα 15 κουκουλοφόρων. Στόχος τους, το τμήμα της Δημοτικής Αστυνομίας Παγκρατίου, στο οποίο προκάλεσαν υλικές ζημιές χρησιμοποιώντας βαριοπούλες και εκτοξεύοντας πέτρες. Το παράδοξο η Δημοτική… Αστυνομία (!) να καταγγέλει ελλιπή αστυνόμευση και πλημμελή προστασία των τμημάτων της καταγράφηκε χθες, με αφορμή το συμβάν του Παγκρατίου… «Εχουμε ζητήσει τη φύλαξη των τμημάτων μας. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται, όμως μόνο τη νύχτα. Την ημέρα δυστυχώς δεν έχει προβλεφθεί κάτι αντίστοιχο», ανέφερε για το θέμα στην «Κ» στέλεχος της δημοτικής αρχής.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη 1 μ. μ. (σχεδόν ταυτόχρονα υπήρξε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο δημαρχιακό μέγαρο), όταν σύμφωνα με τις πληροφορίες 15 – 20 άτομα που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες έσπασαν με πέτρες και βαριοπούλες τα τζάμια στην πρόσοψη του κτιρίου που στεγάζει το τμήμα Παγκρατίου. Πριν αποχωρήσουν αναποδογύρισαν, δίχως κανείς να τους ενοχλήσει, το περιπολικό της Δημοτικής Αστυνομίας που ήταν σταθμευμένο στο σημείο, ενώ πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα υπέρ της αποφυλάκισης των δύο νεαρών «συντρόφων» τους. Πρόκειται για τους προφυλακισμένους Μ. Τσουραπά και Χ. Κοντορεβυθάκη που (μαζί με μια 21χρονη φοιτήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών) συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τα ξημερώματα της 5ης Ιουνίου, ενώ προσπαθούσαν να πυρπολήσουν περιπολικό της Δημοτικής Αστυνομίας Π. Φαλήρου. Πηγές από τον Δήμο της Αθήνας ανέφεραν χθες στην «Κ» ότι τα μέτρα που (μετά το συμβάν του Ιουνίου) είχε λάβει η ΕΛ. ΑΣ. για την προστασία των τμημάτων της Δημοτικής Αστυνομίας ατόνησαν με αποτέλεσμα χθες οι κουκουλοφόροι να πετύχουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Παραμένει αδιευκρίνιστο εάν η Αστυνομία συνέλεξε στοιχεία που φωτίζουν τη συνολική δράση των τριών συλληφθέντων. Μετά τη σύλληψή τους πάντως διέρρεε από την Ασφάλεια ότι σχετίζονται με την τοποθέτηση πέντε τουλάχιστον εμπρηστικών μηχανισμών σε τράπεζες, σε Ιλιον, Αλιμο, Π. Φάληρο και Αγ. Παρασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT