Μπαράζ απεργιών σήμερα και αύριο από ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ

Μπαράζ απεργιών σήμερα και αύριο από ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών όλης της χώρας ξεκινάει σήμερα το κυρίως «απεργιακό πιάτο» της εβδομάδας, το οποίο κλιμακώνεται με τις αυριανές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει οι ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ, λιμάνια και δημόσιο τομέα, καθώς και η ΟΤΟΕ.

Ειδικότερα, σήμερα και αύριο απεργούν οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων που διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για εξαντλητικό ωράριο και χαμηλές αποδοχές. Για αύριο, η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει εικοσιτετράωρη απεργία για τους εργαζομένους του ΟΤΕ και των λιμανιών (σημειώνεται ότι συνεχίζεται η επ’ αόριστον αποχή από υπερωριακή απασχόληση και εργασία τα Σαββατοκύριακα των λιμανεργατών σε εμπορικά λιμάνια), καθώς και πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι για τους εργαζομένους σε ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, Ο.Α. και ΕΥΔΑΠ. Οι πιλότοι των ελικοφόρων αεροσκαφών συνεχίζουν τη λευκή τους απεργία, με αποτέλεσμα ματαιώσεις ή συγχωνεύσεις πτήσεων. Στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως και το τέλος της βάρδιας έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τον δημόσια τομέα, τις νομαρχίες και τους δήμους, ενώ κλειστές θα είναι αύριο οι τράπεζες Εθνική, Ελλάδος, ALPHA BANK, EUROBANK, PROBANK, FBB, HSBC, BNP PARIBAS, CITIBANK, Ελληνική, AMERICAN EXPRESS και Κύπρου. Στον απεργιακό χορό μπαίνουν αύριο και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, που πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Αντίστοιχα, προγραμματίζονται για αύριο συγκεντρώσεις και πορείες από απεργούς σε πλατείες της Αθήνας. Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος, της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κοραή στις 12.30 μ.μ. και των τραπεζοϋπαλλήλων έξω από την ΟΤΟΕ στις 9 π.μ. Τα συνθήματα που θα ακουστούν στις αυριανές κινητοποιήσεις είναι η ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, η διασφάλιση του δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα των επιχειρήσεων δημοσίου συμφέροντος, η διαμόρφωση νέου μισθολογίου στον δημόσιο τομέα και η υπογραφή κλαδικής σύμβασης στις τράπεζες.

Το πρώτο έπειτα από δίμηνη περίοδο ηρεμίας συλλαλητήριο έχουν προγραμματίσει για αύριο στην Αθήνα αριστερές φοιτητικές παρατάξεις, που διαμαρτύρονται για την εφαρμογή του νέου νόμου- πλαισίου και τη σύνδεση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ με την κατάρτιση 4ετών προγραμματισμών. Τέλος, η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών αποφάσισε απεργίες για τις 20, 21, 28, 29 και 30 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT