Κουκουλοφόροι έδρασαν πάλι

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομάδες ταραξιών που πρωταγωνίστησαν σε επεισόδια μετά το τέλος πορείας διαμαρτυρίας για την επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών, αναστάτωσαν χθες το βράδυ το κέντρο της πρωτεύουσας. Κουκουλοφόροι επετέθησαν με πέτρες, ξύλα και βαριοπούλες στα γραφεία της εφημερίδας «Απογευματινή», στην οδό Φειδίου. Προκλήθηκαν καταστροφές στην πρόσοψη του κτιρίου και σε περισσότερα από 10 αυτοκίνητα εργαζομένων που ήταν σταθμευμένα απ’ έξω. Στην προσπάθεια να υποχρεώσουν τους κουκουλοφόρους σε φυγή, ειδικοί φρουροί που εκτελούν υπηρεσία φύλαξης στο κτίριο της εφημερίδας έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια όπου προξένησαν φθορές σε αυτοκίνητα και επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ.

Τα επεισόδια άρχισαν έπειτα από συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Εξαρχείων, για την επίθεση με χειροβομβίδα που πραγματοποίησε άγνωστος αργά το βράδυ της Τρίτης στο Στέκι Μεταναστών, στον πεζόδρομο της οδού Τσαμαδού. Ανοιχτή συνέλευση για το συμβάν είχε μάλιστα πραγματοποιηθεί την περασμένη Τετάρτη στο κτίριο του Πολυτεχνείου με τη συμμετοχή οργανώσεων της Αριστεράς και ομάδων αναρχικών. Χθες το απόγευμα, στη συγκέντρωση στην πλατεία των Εξαρχείων συμμετείχαν περίπου 1000 άτομα, ενώ ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή. Τα επεισόδια άρχισαν μετά το τέλος της πορείας και σε αυτά πρωταγωνίστησαν σύμφωνα με πληροφορίες 300 κουκουλοφόροι.

Μετά την επίθεση στην εφημερίδα οι νεαροί ταραξίες κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια και πυρπόλησαν πολυτελή Ι.Χ που βρίσκονταν σταθμευμένα στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη. Επίθεση με πέτρες και ξύλα δέχτηκε διμοιρία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Διδότου και Χαρ. Τρικούπη, ενώ οι κουκουλοφόροι προξένησαν φθορές και στην πρόσοψη του κτιρίου που στεγάζει το ΣτΕ στην οδό Σταδίου. Στη διάρκεια των συμπλοκών με τους αντιεξουσιαστές αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Η κατάσταση αργά χθες το βράδυ άρχισε να εκτονώνεται. Ομάδες νεαρών παρέμεναν στην περιοχή που ωστόσο, βρίσκονταν σε κλοιό ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT