Αγρια κακοποίηση και δολοφονία γυναίκας στην Ξάνθη

Αγρια κακοποίηση και δολοφονία γυναίκας στην Ξάνθη

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα στα αστυνομικά χρονικά της χώρας συνέβη χθες τα ξημερώματα στην πόλη της Ξάνθης. Θύμα είναι μια 34χρονη που ζούσε και εργαζόταν στη Θεσσαλονίκη και είχε μεταβεί στην Ξάνθη προκειμένου να περάσει με τους γονείς της τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Αργά χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης προσήχθη και κρατούνταν 35χρονος Ελληνας, που έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για βιασμό και υποθέσεις ναρκωτικών. Θεωρήθηκε από την Αστυνομία ως ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος για τη δολοφονία, καθώς αποτύπωμά του ανιχνεύτηκε σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο στην πιλοτή της πολυκατοικίας. Πρόκειται για κάτοικο της πόλης, μάλιστα γείτονα της 34χρονης, ο οποίος στις αρχές του 2011 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού. Κρατούνταν και ανακρινόταν έως αργά χθες στην αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης.

Οπως έγινε γνωστό, χθες τα ξημερώματα επιστρέφοντας από νυχτερινή διασκέδαση, η 34χρονη δέχτηκε επίθεση από τον δράστη στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου ζει η οικογένειά της. Η άτυχη κοπέλα ήταν γραφίστρια και ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Στο παρελθόν είχε εργαστεί σε τοπική εφημερίδα στον Εύοσμο. Ο δράστης την περίμενε στην πιλοτή. Προκειμένου να την ακινητοποιήσει χτύπησε το κεφάλι της με μανία στον τοίχο ή το έδαφος προκαλώντας της σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ακολούθως, χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο της προκάλεσε βαθιά τραύματα στα γεννητικά της όργανα και προχώρησε στον βιασμό της. Από την ιατροδικαστική εξέταση εντοπίστηκαν χτυπήματα από μαχαίρι και ρήξη στα γεννητικά της όργανα, στοιχείο που επιβεβαίωσε ότι η άτυχη κοπέλα κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Προκειμένου πιθανότατα να εξαφανίσει τα ίχνη του, ο δράστης περιέλουσε την αναίσθητη κοπέλα με βενζίνη που «τράβηξε» από μηχανάκι που βρισκόταν σταθμευμένο στην πιλοτή και της έβαλε φωτιά.

Οπως επιβεβαίωσε στην «Κ» ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία κ. Π. Παυλίδης «η 34χρονη έφερε εκτεταμένα εγκαύματα από τη μέση και πάνω». Ο ίδιος δήλωσε ότι αν και ημιθανής, η 34χρονη στην απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί από τις φλόγες σηκώθηκε και διήνυσε απόσταση 4 – 5 μέτρων ουρλιάζοντας πριν σωριαστεί νεκρή στο έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ένας εκ των ενοίκων της πολυκατοικίας άκουσε τις φωνές της 34χρονης και προσπάθησε πετώντας νερό από το μπαλκόνι να βοηθήσει την άτυχη κοπέλα, ενώ στο σημείο έσπευσαν δίχως αρχικά να γνωρίζουν τι έχει συμβεί ο πατέρας και ο αδελφός της 34χρονης. Από την πρώτη στιγμή αστυνομικοί ερεύνησαν εξονυχιστικά το σημείο της δολοφονίας, ενώ πήραν δείγματα γενετικού υλικού από το σώμα της άτυχης κοπέλας.

Τις έρευνες, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, συνέδραμε το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι έρευνες των αρχών στράφηκαν αρχικά στο περιβάλλον της 34χρονης καθώς υπήρξαν υπόνοιες ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους. Οι αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών, ωστόσο, διαψεύστηκαν από το περιεχόμενο των καταθέσεων προσώπων του φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντος της 34χρονης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT