Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμούς Ρομά

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμούς Ρομά

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη σε καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή Πυρί Θηβών, αλλά και στην Πάτρα, στα Βραχνέικα, στο Ρίο, στον Ριγανόκαμπο και αλλού. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις αποτελούν συνέχεια των αστυνομικών επεμβάσεων το προηγούμενο διάστημα σε Μεσσηνία, Ηλεία, Κορινθία, Λακωνία, Αρκαδία, Βοιωτία, αλλά και στην Αττική, στο Ζεφύρι. Από τα τέλη Ιουλίου, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές, έχουν προσαχθεί συνολικά 4.235 και συλληφθεί 432 άτομα.

Στο Πυρί Θηβών ελέγχθηκαν 566 άτομα και 78 οχήματα, προσήχθησαν 102, από τα οποία συνελήφθησαν 17 για διάφορα αδικήματα. Σε 34 έρευνες σε οικίες κατασχέθηκαν ναρκωτικά δισκία, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, κυνηγετικά φυσίγγια και βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις του ΚΟΚ. Οπως αναφέρει η Αστυνομία, παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 47 αστυνομικοί με 17 οχήματα από διάφορες υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, δύο διμοιρίες Αποκατάστασης Τάξης του Νομού Αττικής με ανάλογη δύναμη, καθώς και δύο σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών, ενώ οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Στην Πάτρα η επιχείρηση έλαβε χώρα σε όλους τους καταυλισμούς Ρομά στον δήμο, αλλά και σε άλλα σημεία της Αχαΐας, όπου υπάρχουν καταυλισμοί και σκηνίτες (Βραχνέικα, Ρίο, Ριγανόκαμπο κ.α.). Εγιναν έλεγχοι και μικρός αριθμός προσαγωγών για διάφορα αδικήματα, που δεν οδήγησαν σε καμία σύλληψη. Επίσης η Αστυνομία προχώρησε στην απομάκρυνση των σκηνιτών από την περιοχή της Πλαζ.

Οπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν για όσο καιρό χρειαστεί για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σε αρκετές περιοχές υπάρχει πίεση από τις τοπικές αρχές προκειμένου να αντιμετωπιστούν αδικήματα που -σύμφωνα με αυτούς- σχετίζονται με τους καταυλισμούς, όπως διακίνηση ναρκωτικών αλλά και κλοπές μετάλλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT