Αντιδράσεις για το κλείσιμο του στρατοπέδου στο Αμύνταιο

Αντιδράσεις για το κλείσιμο του στρατοπέδου στο Αμύνταιο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτοικοι, φορείς και αιρετοί απέκλεισαν χθες την είσοδο του στρατοπέδου Παπαπέτρου στο Αμύνταιο, αντιδρώντας στη μεταφορά των μονάδων και το κλείσιμο του στρατοπέδου, που αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για την αγορά της περιοχής.

Ο δήμαρχος της πόλης, Μάκης Ιωσηφίδης, όπως και ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο, έχουν δηλώσει πως θα παραιτηθούν, αν πραγματοποιηθεί η μεταφορά του στρατοπέδου.

Εξω από την πύλη βρισκόταν χθες και ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνώριζε για την απόφαση μεταφοράς του στρατοπέδου.

«Εγώ θα παραμείνω εδώ που βρίσκομαι με τους κατοίκους» τονίζει στην «Κ», «τώρα το παιχνίδι και οι αποφάσεις βρίσκονται στα χέρια άλλων».

Συνάντηση με Σαμαρά

Οπως εξηγεί, οι δύο βουλευτές της περιοχής, ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος, έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το θέμα.

Μόλις πριν από δέκα ημέρες οι κάτοικοι του Αμυνταίου είχαν κινητοποιηθεί και πάλι όταν είδαν φορτηγά να αδειάζουν το στρατόπεδο. Ομως άμεσα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε αναστείλει την απόφαση μεταφοράς του στρατοπέδου έως ότου εξεταστούν τα στοιχεία που διαθέτει η δημαρχιακή αρχή σε σχέση με τη λειτουργία του στρατοπέδου.

Οπως τονίζει ο κ. Ιωσηφίδης, στο στρατόπεδο εγκαταστάθηκε τηλεθέρμανση προκειμένου να μειωθεί δραστικά το κόστος θέρμανσης που αποτελεί και το κύριο κόστος λειτουργίας του στρατοπέδου.

Ομως χθες, χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση, φορτηγά άρχισαν και πάλι να αδειάζουν το στρατόπεδο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει ο κ. Ιωσηφίδης, δεν προβλέπεται μόνο η μεταφορά της Α΄ ΕΑΝ στην Κομοτηνή και του 9ου Λόχου Μηχανικού στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, αλλά σχεδιάζεται η απομάκρυνση και των υπόλοιπων μονάδων του στρατοπέδου Αμυνταίου και το κλείσιμό του.

Κάτοικοι και αιρετοί δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν, καθώς με την απομάκρυνση του στρατοπέδου θα ερημώσει ο τόπος. Ηδη δημόσιες υπηρεσίες έχουν μετακινηθεί στην Κοζάνη και τη Φλώρινα, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες της περιοχής να έχουν μειωθεί σημαντικά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT