Γονείς επιχείρησαν να σπάσουν κατάληψη σε σχολείο στον Άλιμο (βίντεο)

Γονείς επιχείρησαν να σπάσουν κατάληψη σε σχολείο στον Άλιμο (βίντεο)

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνές απείρου κάλλους εξελίχθηκαν το πρωί της Παρασκευής στον Άλιμο, έξω από το 2ο και 5ο Γυμνάσιο της περιοχής. Ειδικότερα, γονείς επιχείρησαν να ανοίξουν τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, προσπαθώντας να απομακρύνουν τα εμπόδια από την κεντρική είσοδο του σχολείου.

Τις εικόνες από το παρακάτω βίντεο κατέγραψε μαθητής με το κινητό του. Κάποιοι μαθητές κατήγγειλαν ότι γονείς έσπρωχναν και χτύπησαν παιδιά, όπως γράφει τοπική ιστοσελίδα του Αλίμου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν μαρτυρίες για περιστατικά βίας από γονείς σε μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη.

Το απόγευμα εκπρόσωποι από τις σχολικές μονάδες που είναι υπό κατάληψη θα συναντηθούν με τον δήμαρχο Αλίμου ώστε να βρεθεί μία λύση και να ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία τους. Ρεπορτάζ του alimosonline αναφέρει ότι οι μαθητές ζητούν καλύτερες συνθήκες μαθημάτων εν μέσω πανδημίας και η πως κατάληψη είναι ο μόνος τρόπος να το καταφέρουν.

Δείτε τα βίντεο

Τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη υπερβαίνουν τα 300, ενώ η εκπαιδευτική κοινότητα κλιμακώνει τις διεκδικήσεις της διεκδικώντας μέτρα υγειονομικής προστασίας δωρεάν για όλους και μικρότερα τμήματα σε αριθμό μαθητών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT