Εκτροπή από τον ρόλο της Ένωσης Δικαστών βλέπουν δύο μέλη του προεδρείου της

Εκτροπή από τον ρόλο της Ένωσης Δικαστών βλέπουν δύο μέλη του προεδρείου της

Για εμπλοκή της Ένωσης Δικαστών «στην πολιτική διαμάχη» κάνουν λόγο δύο μέλη της διοίκησης της - Μιλούν για «καταρράκωση της Ένωσης και για εκτροπή από το ρόλο της» - Ζητούν εκ νέου εκλογές για αποκατάσταση της νομιμότητας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για καταρράκωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και εκτροπή από τον ρόλο της κάνουν λόγο δύο μέλη της διοίκησής της που διαφωνούν με την τοποθέτηση της πλειοψηφίας για αντισυνταγματικότητα της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και θέτουν, πλέον, ευθέως θέμα, πολιτικής εμπλοκής των δικαστών σε ζητήματα που δεν προβλέπονται από το καταστατικό της Ένωσης.

Δηλώνουν μάλιστα πως η «Ένωση έχει τοποθετηθεί στην πολιτική διαμάχη» και ότι κάτι τέτοιο είναι έξω από τις καταστατικές της αρχές, ενώ προχωρούν ένα βήμα παρακάτω, ζητώντας αρχαιρεσίες εκ νέου για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δύο μελών της Ένωσης, Δημήτριου Φούκα και Ελευθερίας Κώνστα:

«Το Προεδρείο της ΕνΔΕ, με την από 15-11-2020 ανακοίνωσή του, έχει επιλέξει να τοποθετήσει την Ένωση στην πολιτική διαμάχη και μάλιστα σε ηγετικό ρόλο! Ταυτόχρονα, στο ζήτημα του καλπάζοντος κινδύνου της πανδημίας, της αποτροπής της μετατροπής των δικαστικών αιθουσών και γραφείων σε εστίες κινδύνου, της προστασίας της υγείας των μελών της Ένωσης, των Γραμματέων, των Δικηγόρων και των διαδίκων, επιδεικνύει αφωνία, μετά την ρήξη με τους συνδικαλιστικούς φορείς των δικηγόρων. Σήμερα που επείγει όσο ποτέ η προσαρμογή της ΚΥΑ λειτουργίας των δικαστηρίων, ο Πρόεδρος της ΕνΔΕ επιλέγει να ενταχθεί σε ένα πολιτικό μέτωπο, καταρρακώνοντας όχι μόνο το καταστατικό, αλλά και τη φύση της Ένωσης. Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε αυτή την εκτροπή. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από τις επιλογές τους στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, σε εγρήγορση για την επαναφορά της Ένωσης στο ρόλο της, ως προασπιστή του ρόλου της δικαιοσύνης και προστασίας των μελών της και των μετεχόντων στην απονομή του Δικαίου. Δηλώνουμε ότι, δρώντας μέσα στα καταστατικά πλαίσια, θα επιχειρήσουμε κάθε ενέργεια για τον σκοπό αυτό». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT