Η καλοκαιρία έφερε εξορμήσεις – Σε επιφυλακή η αστυνομία

Η καλοκαιρία έφερε εξορμήσεις – Σε επιφυλακή η αστυνομία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που καταγράφονται στη χώρα είχαν ως αποτέλεσμα τις εξορμήσεις πολιτών σε παραλίες, πάρκα και πλατείες, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό η αστυνομία εντείνει τους ελέγχους, καθώς επικρατεί ανησυχία για πιθανό συνωστισμό σε εξωτερικούς χώρους, την ώρα που τα επιδημιολογικά στοιχεία στη χώρα δείχνουν ότι ο ιός επιμένει, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 800 νέα κρούσματα.

Η καλοκαιρία έφερε εξορμήσεις – Σε επιφυλακή η αστυνομία-1

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, με βασικό στόχο τις άσκοπες μετακινήσεις εντός πόλεων, ενώ θα επιστρατευτούν περιπολίες, ηχητικά μηνύματα, drones και όπου χρειαστεί θα επιβληθούν πρόστιμα και θα γίνουν συλλήψεις. 

Σε κλοιό θα βρεθούν οι ορεινοί όγκοι, κυρίως Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττός, όπου τελευταία παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα, αλλά και το παραθαλάσσιο μέτωπο, από τα Νότια Προάστια ως και τον Πειραιά. 

Η καλοκαιρία έφερε εξορμήσεις – Σε επιφυλακή η αστυνομία-2

Ήδη σήμερα παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, παρά την ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα, καθώς και στους βασικούς οδικούς άξονες.

Σημειώνεται πως σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Η καλοκαιρία έφερε εξορμήσεις – Σε επιφυλακή η αστυνομία-3

Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η Αττική δεν αντέχει περαιτέρω πίεση. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα επόμενα βήματα» είπε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, εκτιμώντας πάντως ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, την επόμενη βδομάδα θα καταγραφούν αυξημένα κρούσματα.

Εξάλλου όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς τα μέτρα θα ισχύσουν έως και τις 18 Ιανουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT