«Αποκρυπτογράφηση» μονοπατιών καριέρας

«Αποκρυπτογράφηση» μονοπατιών καριέρας

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δοκιμασμένη πλέον στις προκλήσεις που φέρνει η εποχή της πανδημίας, και μετά τη μεγάλη επιτυχία των ψηφιακών Business Days, η ομάδα του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας επιστρέφει αποφασισμένη, διοργανώνοντας μια ακόμα πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να γεφυρώσει τους φοιτητές με την εργασιακή πραγματικότητα. Η ενημερωτική ημερίδα «Μονοπάτια Σταδιοδρομίας» θα λάβει χώρα το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, με δωρεάν συμμετοχή για τους νεαρούς φοιτητές και ενδιαφερόμενους, και στόχο να παρουσιάσει τη «βεντάλια» πιθανών σταδιοδρομιών και επαγγελματικών επιλογών που ανοίγονται μέσω του τμήματος στο οποίο φοιτούν ή έχουν φοιτήσει.

Μέσω διαδικτυακών πάνελ που απαρτίζονται από μια ευρεία γκάμα καθηγητών πανεπιστημίων και ανώτατων στελέχη από μερικές από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις, οι νέοι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες πτυχές και προοπτικές για να αποκρυπτογραφήσουν τα πιθανά μονοπάτια καριέρας που μπορούν να ακολουθήσουν. Οπως κάθε πρωτοβουλία του «Πανοράματος», η φύση της εκδήλωσης θα είναι διαδραστική, καθώς πέρα από τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις των ομιλητών για τα δικά τους «εργασιακά μονοπάτια», κάθε πάνελ θα περιέχει και μια ενεργή διαδικτυακή συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

11 τμήματα

Οπως αναφέρει στην «Κ» ο ακούραστος ιδρυτής της πρωτοβουλίας του Πανοράματος και πρώην καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, Ιορδάνης Λαδόπουλος, τα «Μονοπάτια» απευθύνονται σε ένα μεγάλο εύρος σχολών και ενδιαφερόντων. Στην ημερίδα θα καλυφθούν 11 τμήματα από διάφορα πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων οι σχολές στατιστικής και μαθηματικών, marketing, ηλεκτρολόγων μηχανικών, μηχανολόγων μηχανικών, χημικών μηχανικών, χημικών,  φαρμακευτικής, πληροφορικής, χρηματοοικονομικών, ναυτιλιακών και διοίκησης επιχειρήσεων. Πέρα από τα ενδιαφέροντα των φοιτητών, τα πάνελ φιλοδοξούν επίσης να αναδείξουν και τις δεξιότητες που απαιτούνται από τη σημερινή εργασιακή πραγματικότητα, καθώς τρεις συνεδρίες με τη συμμετοχή διευθυντών ανθρώπινου δυναμικού θα ασχοληθούν με το τι ζητάει η αγορά εργασίας και πώς οι νέοι μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα όσο φοιτούν ακόμα στο πανεπιστήμιο.

Η ενημερωτική αυτή δράση διεξάγεται σε ψηφιακό περιβάλλον, όπως άλλωστε και όλες οι υπόλοιπες φετινές προσπάθειες της οργανωτικής ομάδας του θεσμού του Πανοράματος. Οποιος είχε βρεθεί στις ζωντανές και γεμάτες αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής τα περασμένα χρόνια, στις προηγούμενες συνεδρίες του Πανοράματος, σίγουρα θα νοσταλγήσει. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια οφέλη: η ψηφιακή εκδοχή των «Μονοπατιών» δίνει την ευκαιρία σε νέους φοιτητές και αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό, που ίσως να μην μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Αθήνα, να απολαύσουν μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία διάδρασης, προκειμένου να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να ανακαλύψουν νέες ευκαιρίες και προοπτικές. Τα «Μονοπάτια» της ομάδας του Πανοράματος συνεχίζουν να χτίζονται δυναμικά παρά την πανδημία, έστω και διαδικτυακά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT