Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα Κουφοντίνα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aπορρίφθηκε και από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα των συνηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα για την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να «παγώσει» έστω και για λίγες ημέρες η απόφαση μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, που έχει προκαλέσει και την αντίδρασή του με την πολυήμερη απεργία πείνας. Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής με το σκεπτικό ότι δεν έχει αρμοδιότητα. Το αίτημα απορρίφθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου Ειρήνη Μαίρη Σαρπ, ενώ σε σχέση με την αίτηση για την επί της ουσίας κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου, ώστε να κριθεί η νομιμότητα ή μη της μεταγωγής του, η εκδίκασή της προσδιορίστηκε για τις 2 Απριλίου.

Μέχρι τώρα η Δικαιοσύνη συνολικά έχει εξετάσει τρία αιτήματα των συνηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα, τα οποία και έχουν ισάριθμες φορές απορριφθεί, τα δύο λόγω αναρμοδιότητας και το πρώτο επί της ουσίας από το Πλημμελειοδικείο της Λαμίας, το οποίο και δίκασε την υπόθεση στο ακροατήριο. Το δικαστήριο αυτό απέρριψε ομόφωνα τις αιτιάσεις του πολυϊσοβίτη που έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια για τις στυγερές δολοφονίες της 17Ν, αποφασίζοντας ότι δεν πάσχει από κάποια μακροχρόνια νόσο, όπως απαιτεί ο νόμος, και επιπλέον νοσηλεύεται και οι γιατροί κάνουν το παν για να προστατευθεί η υγεία του. Οπως έχει γίνει γνωστό από τη δικηγόρο του, Ιωάννα Κούρτοβικ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει δεχθεί τη λήψη ορού για την αντιμετώπιση της οξείας ανεπάρκειας που έχει ήδη εμφανίσει ως συνέπεια της πολυήμερης απεργίας πείνας και δίψας.

Μετά και τη χθεσινή εξέλιξη, αναμένονται οι επόμενες κινήσεις από την πλευρά της ομάδας των δικηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα. Σύμφωνα με ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο ίδιος, μετά την ενημέρωση για την απόφαση του ΣτΕ, εμφανίστηκε αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT