Παγκόσμια διάκριση για δώδεκα καθηγητές ΟΠΑ

Παγκόσμια διάκριση για δώδεκα καθηγητές ΟΠΑ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης

Δώδεκα καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) συγκαταλέγονται στους κορυφαίους σε όλο τον κόσμο στον τομέα τους. Σύμφωνα με το ίδρυμα, τα 12 μέλη ΔΕΠ που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους κορυφαίους επιστήμονες είναι οι Καρλής Δημήτριος, Σπινέλλης Διομήδης, Σκαρμέας Διονύσιος, Κουτσόπουλος Ιορδάνης, Ξεπαπαδέας Αναστάσιος, Κουντούρη Φοίβη, Ταραντίλης Χρήστος, Βακόλα Μαρία, Γκρίτζαλης Δημήτριος, Βαζιργιάννης Μιχάλης, Λουρίδας Παναγιώτης και Ξυλωμένος Γεώργιος.

H κατάταξη των επιστημόνων έγινε με βάση την έρευνα «Data for Updated science-wide author databases of standardized citation indicators» 2020, που δημοσιεύθηκε από ομάδα καθηγητών του Stanford University της Αμερικής και αναφέρεται στους κορυφαίους επιστήμονες βάσει του επιστημονικού έργου τους το 2019. 

Η αξιολόγηση βασίστηκε στον αντίκτυπο του ερευνητικού έργου τους τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και συγκεκριμένα στις αναφορές που έλαβαν σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus σε ένα σύνολο 22 επιστημονικών πεδίων και 176 υποπεδίων. Οι ερευνητές που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες (161.441) θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον πέντε δημοσιεύσεις.

«Οι διεθνείς μας διακρίσεις, αλλά και η διαρκώς αυξανόμενη εξωστρέφειά μας, αναδεικνύουν τις μεγάλες δυνατότητες των επιστημόνων μας και το σημαντικό ερευνητικό έργο που παράγουμε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αυτά εντάσσονται στην αποστολή και στις αξίες μας ως εκπαιδευτικό ίδρυμα και αυτές τις αξίες οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στους φοιτητές μας. Πολλά συγχαρητήρια στις καθηγήτριες και στους καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών», ανέφερε ο πρύτανης του ιδρύματος Δημήτρης Μπουραντώνης.

Να σημειωθεί επίσης ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο διεθνής φορέας αξιολόγησης Quacquarelli Symonds (QS) κατέταξε για το 2021 το εμβληματικό οικονομικό πανεπιστήμιο της χώρας (ιδρύθηκε το 1920) μεταξύ των κορυφαίων πανεπιστημίων στον κόσμο στα επιστημονικά πεδία που αυτό υπηρετεί. 

Μάλιστα, το ΟΠΑ αναδεικνύεται πρώτο μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων στα 4 από τα 5 επιστημονικά πεδία ή περιοχές.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT