Κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας για την υπόθεση σεξουαλικών παρενοχλήσεων

Κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας για την υπόθεση σεξουαλικών παρενοχλήσεων

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, σε κινητά και ακίνητα, με τον απαράβατο όρο να μην παρεμποδίζεται η λειτουργία της κατά τα διεθνώς ισχύοντα, επέτρεψε με απόφασή του χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας, τηρώντας τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες. Η κατάσχεση θα γίνει σε εκτέλεση απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για την υπόθεση που αφορούσε σεξουαλικές παρενοχλήσεις υπαλλήλων της πρεσβείας, που είχαν καταγγελθεί δημόσια πριν από χρόνια, προκαλώντας αίσθηση και εγείροντας ερωτήματα για τη στάση της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη διαχείριση των καταγγελιών, ενώ στη συνέχεια είχαν απασχολήσει και την ελληνική Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση αφορούσε καταγγελίες τριών υπαλλήλων της πρεσβείας, ελληνικής υπηκοότητας, ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον τότε πρέσβη της Βενεζουέλας στη χώρα μας, μετά το 2012 και 2013, εκ των οποίων η μία προχώρησε την υπόθεση και δικαστικά, προσέφυγε δηλαδή στην ελληνική Δικαιοσύνη και δικαιώθηκε. Σε εκτέλεση αυτής της απόφασης, με τήρηση των νομίμων διαδικασιών που απαιτούν πέραν της δικαστικής απόφασης σύμφωνη γνώμη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, ο αρμόδιος κατά τον νόμο να αποφασίσει τελικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης, έδωσε στην προκειμένη περίπτωση την άδεια της κατάσχεσης.

Σφοδρή αντιπαράθεση για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας σημειώθηκε μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Το κυβερνών κόμμα κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για συγκάλυψη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά πως το κόμμα ήταν πάντοτε με την πλευρά των θυμάτων. Σε νέα απάντηση η Ν.Δ. έκανε λόγο για θράσος και υποκρισία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT