Το «Πάσχα στην πόλη» γεμίζει ξενοδοχεία και airbnb

Το «Πάσχα στην πόλη» γεμίζει ξενοδοχεία και airbnb

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά αυξημένο αριθμό πελατών θα δουν τις ημέρες του Πάσχα τα ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στα αστικά κέντρα και οι μετακινήσεις και η διαμονή προς αυτά επιτρέπονται.

Ειδικότερα, από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και την Τρίτη του Πάσχα υψηλή πληρότητα αναφέρουν εμβληματικά ξενοδοχεία της Αττικής, όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης ή το Grecotel Cape Sounio αλλά και ξενοδοχεία πόλης όπως η Μεγάλη Βρεταννία καθώς και μονάδες στην περιφέρεια όπως το Elounda Peninsula All Suite. 

Αυτονόητα η πληρότητα αυτή περιορίζονται de facto από τα αυστηρά πρωτόκολλα για τις αποστάσεις και την ενδοξενοδοχειακή εστίαση. Είναι όμως χαρακτηριστικό πως αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα ανοιχτά δωμάτια σε μονάδες όπως ο Αστέρας, ο οποίος έχει σε λειτουργία μόνο το «Ναυσικά» και όχι τον «Αρίωνα», είναι όλα κρατημένα.

Εκτός όμως από ξενοδοχεία, μεγάλη ζήτηση έχουν και οι εξοχικές κατοικίες airbnb στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής, ειδικά αυτές που διαθέτουν κήπο. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Ανάρπαστες οι μονοκατοικίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας για το Πάσχα

Είναι ενδεικτικό ότι ήδη πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για Πάσχα «εντός των τειχών», είχε αρχίσει να καταγράφεται μια σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος πολλών οικογενειών να νοικιάσουν μια μονοκατοικία εντός των ορίων της Αττικής για τη συγκεκριμένη περίοδο. Ωστόσο, όπως αναφέρουν στην «Κ» στελέχη της αγοράς ακινήτων, τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον αυτό κορυφώθηκε, με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχουν παρά ελάχιστα διαθέσιμα ακίνητα τέτοιων προδιαγραφών, είτε μέσω μεσιτικών γραφείων είτε μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Περιοχή υψηλής ζήτησης θεωρείται όλη η Αθηναϊκή Ριβιέρα, ιδίως όμως τα τμήματα μετά τη Βουλιαγμένη, δηλαδή Βάρκιζα, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος και Σούνιο, ενώ στην πλευρά του Ευβοϊκού, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν ο Μαραθώνας (Σχινιάς) και η Νέα Μάκρη.

Αναστροφή και πίσω στην πόλη

Πάντως πολλοί κάτοικοι του λεκανοπεδίου δεν φάνηκαν ιδιαίτερα «ζεστοί» ούτε καν απέναντι στην προοπτική του ξενοδοχείου ή του airbnb κοντά στο κλεινόν άστυ και επιχείρησαν να δραπετεύσουν επιστρατεύοντας διάφορες δικαιολογίες. 

Αποτέλεσμα ήταν από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι χθες το πρωί οι αστυνομικοί της Τροχαίας να υποχρεώσουν τους οδηγούς 923 οχημάτων να κάνουν αναστροφή στα διόδια και να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα, καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετακίνησης. Στη διάρκεια του τριημέρου, από τα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου πέρασαν 36.119 οχήματα με κατεύθυνση προς Κόρινθο, ενώ το αντίθετο δρομολόγιο ακολούθησαν 35.237. Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν 17 παραβάσεις, ενώ υποχρέωσαν τους οδηγούς 755 οχημάτων να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν στην Αττική. Τα διόδια της Μαλακάσας αντίστοιχα διέσχισαν 45.961 οχήματα με κατεύθυνση προς Λαμία, ενώ 45.892 επέστρεψαν στην Αττική. Βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις και υποχρεώθηκαν σε αναστροφή οδηγοί 168 οχημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT