Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις την Πέμπτη

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις την Πέμπτη

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταλαιπωρία αναμένεται μεθαύριο για τους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, καθώς οι μετακινήσεις φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθούν μετ’ εμποδίων λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για τις 10 Ιουνίου ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ-ΕΚΑ. Τα σωματεία αντιδρούν στο εργασιακό νομοσχέδιο συμμετέχοντας με διάφορους τρόπους στην 24ωρη απεργία της ερχόμενης Πέμπτης. Ειδικότερα, ακινητοποιημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ. Τα σωματεία εργαζομένων στα λεωφορεία των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) συμμετέχουν στην κινητοποίηση με στάση εργασίας κατά την έναρξη της βάρδιας και τη λήξη. Ετσι, τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν την Πέμπτη από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν και την προσέλευση όσων θέλουν να ακολουθήσουν τις συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται για εκείνη την ημέρα. Ακινητοποιημένα για όλο το 24ωρο θα παραμείνουν τα τρόλεϊ. 
Συλλαλητήριο

«Τα σωματεία εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, ενώνοντας τη φωνή τους και τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζομένους και τα συνδικάτα, συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου 2021, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει, όπως υποστηρίζουν, το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, που οδηγεί στην καταστρατήγηση του 8ώρου, στην υπονόμευση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ίδιας της απεργίας», δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς. Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν την ίδια ημέρα και οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού, γεγονός το οποίο θα επηρεάσει και τις ώρες άφιξης και αναχώρησης ορισμένων δρομολογίων την παραμονή και την επομένη της απεργίας (Τετάρτη και Παρασκευή). Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και στον ΟΣΕ έχουν προγραμματίσει να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 π.μ.  

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς απεργούν διαμαρτυρόμενοι, όπως επισημαίνουν, «για την κατάργηση του 8ώρου, των ατομικών συμβάσεων εργασίας, την κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, την αποδυνάμωση της απεργίας, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων», ενώ υποστηρίζουν ότι το εργασιακό νομοσχέδιο αποτελεί κατάφωρη επίθεση κατά των συνδικάτων. «Είναι ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο αυτό επιχειρεί να δώσει ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, που όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας», επισημαίνουν τα σωματεία εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες. Η ΠΟΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών), από την πλευρά της, τονίζει ότι τυχόν εφαρμογή του προωθούμενου νομοσχεδίου θα οδηγήσει σε «ζούγκλα στην αγορά εργασίας». Υποστηρίζουν μάλιστα ότι το εν λόγω νομοσχέδιο απορρυθμίζει την αγορά εργασίας και «επιβάλλει μια μορφή σύγχρονης σκλαβιάς για τους εργαζομένους», ενώ απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT